Έλληνες μαθητές σχεδιάζουν για την Google
Καλά Νέα

Έλληνες μαθητές σχεδιάζουν για την Google

Η Google μέσω του διαγωνισμού «Doodle 4 Google» κάλεσε όλους τους μαθητές ελληνικών σχολείων να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να επανασχεδιάσουν το λογότυπό της. Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google που εμφανίζονται στην αρχική της σελίδα για μια μέρα. Η google ζήτησε από τα ελληνόπουλα να αναδείξουν την καλλιτεχνική τους διάθεση σχεδιάζοντας ένα νέο λογότυπο για την εταιρία με θέμα «Η Ελλάδα μου».

Ένας τυχερός μαθητής θα δει τη δημιουργία του να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google (www.google.gr), την οποία βλέπουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε ημέρα και θα κερδίσει επιπλέον δώρα.

Από όλες τις συμμετοχές έχουν ήδη επιλεγεί, από την ελληνική κριτική επιτροπή, οι 60 ζωγραφιές που ξεχώρισαν. Ενώ μέχρι 7 τις Μαϊου οι ζωγραφιές «εκτίθενται» διαδικτυακά προς ψηφοφορία. Οι 4 που θα ξεχωρίσουν (1 ανά κατηγορία) θα κριθούν και πάλι από την επιτροπή για να αναδειχθεί ο «Εθνικός Νικητής» και νικητής του διαγωνισμού, ο οποίος θα  πάρει τον «τίτλο» του, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 13 Μαϊου στην Αθήνα.

Το σχολείο του νικητή θα κερδίσει 30 Chromebook υπολογιστές με σκοπό να δημιουργήσει μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο της τεχνολογίας.

Δείτε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού Doodle4google τα σχέδια των 60 φιναλίστ και ψηφίστε εσείς το αγαπημένο σας από κάθε ομάδα.

Δείτε το βίντεο του διαγωνισμού όπως το παρουσιάζει η Google

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ