Ο Τραμπ επέλεξε ομογενή ως επικεφαλής του Συμβουλίου Βιομηχανίας
Καλά Νέα

Ο Τραμπ επέλεξε ομογενή ως επικεφαλής του Συμβουλίου Βιομηχανίας

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Dow Chemical, Ανδρέα Λιβέρη για να ηγηθεί του Συμβουλίου Βιομηχανίας.

Οι δύο άνδρες έπλεξαν ο ένας το εγκώμιο του άλλου. Ο κ. Λιβέρης προέβη σε δική του ξεχωριστή ανακοίνωση στην οποία δήλωσε πως η Dow πρόκειται να ανοίξε ένα νέο ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο στο Μίσιγκαν. Το κέντρο θα έχει 200 άτομα προσωπικό εκ των οποίων οι μισοί θα είναι νέοι εργαζόμενοι και οι άλλοι μισοί θα “επαναπατριστούν” από άλλα σημεία του πλανήτη.

“Αυτή η απόφαση λήφθηκε λόγω αυτού του ανθρώπου και της πολιτικής του. Θα σας βάλουμε όλους σε δουλειές. Έχουμε ιδέες και έχουμε και σχέδια” δήλωσε ο κ. Λιβέρης στο κοινό στην Deltaplex Arena.

“Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να επιστρέψει η βιομηχανία πίσω στην Αμερική. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα από τον Ανδρέα” τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λιβέρης γεννήθηκε στις 5 Μαΐου το 1954 στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς ο παππούς του μετανάστευσε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Καστελλόριζο στην Αυστραλία το 1915. Το 2004, εξελέγη ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Dow Chemical ως διευθύνων σύμβουλος. Επίσης, υπηρέτησε ως σύμβουλος του Προέδρου της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα εξωτερικού εμπορίου.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Λιβέρης: Διευθύνει έναν παγκόσμιο κολοσσό

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ