Ελληνίδα τιμήθηκε με κορυφαίο διεθνές βραβείο για την έρευνα στην Ανθρώπινη Εξέλιξη
Καλά Νέα

Ελληνίδα τιμήθηκε με κορυφαίο διεθνές βραβείο για την έρευνα στην Ανθρώπινη Εξέλιξη

Το ετήσιο βραβείο Βασικής Έρευνας της Βάδης-Βυρτεμβέργης φέτος απονεμήθηκε στην Ελληνίδα καθηγήτρια Κατερίνα Χαρβάτη. Η κ. Χαρβάτη εργάζεται στο Κέντρο Senckenberg Ανθρώπινης Εξέλιξης και Παλαιοπεριβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Tübingen. Το βραβείο συνοδεύεται από €100.000 και είναι το μεγαλύτερο βραβείο έρευνας της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Bernd Engler δήλωσε για την κ. Χαρβάτη: “πραγματοποιεί εξαιρετική έρευνα στο κορυφαίο διεθνές επίπεδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η προσφορά της αναγνωρίστηκε με ένα εξαιρετικά σεβαστό βραβείο”.

Ο Κ. Χαρβάτη είναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας Παλαιοανθρωπολογίας στο Ινστιτούτο Προϊστορίας και Μεσαιωνικής Αρχαιολογίας και την Κέντρου Senckenberg Ανθρώπινης Εξέλιξης και Παλαιοπεριβάλλοντος. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην Παλαιοβιολογία των Νεάντερταλ και την προέλευση των σύγχρονων ανθρώπων. Διηύθυνε την έρευνα στο Ινστιτούτο Max Planck για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία πριν καταλήξει σε Tübingen το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. θαλεια Μαστελλου

    Τι να πουμε για τις πληροφοριες σχετικα για την υπαρξη της ιστοριας του ανθρωπου, αλλα και την υπαρξη αυτων των επιστημονων τετοιου επιπεδου που δυστυχως δεν προβαλλεται απο τα ΜΠΡΑΒΟ στην Κυρια Χαρβατη που μας κανει να αισθανομαστε τουλα χιστον υπερηφανοι …. και λιγο ειναι ευχαριστω απο καρδιας.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ