7 Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους της Αμερικής για το 2016
Καλά Νέα

7 Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους της Αμερικής για το 2016

Το περιοδικό Forbes εξέδωσε για ακόμη μία χρονιά τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Ανάμεσα στους 400 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ είναι και 7 ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες, που η συνολική τους περιουσία ανέρχεται στα 20,6 δις δολάρια.

Δείτε ποιοι είναι οι 7 πλουσιότεροι Έλληνες των ΗΠΑ:

1.Τζιμ Ντέιβις

jim-davis

Ο πρώτος ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας που συναντάμε στη λίστα βρίσκεται στη θέση 94 με περιουσία 5,2 δις δολάρια. Πρόκειται για τον Τζίμ Ντέιβις, ιδιοκτήτη της εταιρίας υποδημάτων New Balance.  Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα και γεννήθηκε το 1943 στην Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζιμ Ντέιβις εδώ.

2.Τζον Κατσιματίδης

catsimatidis

100 θέσεις πιο κάτω, στο νούμερο 194, συναντάμε τον Τζον Κατσιματίδη. Η περιουσία του Τζον Κατσιματίδη, που μεγάλωσε σε μία φτωχή συνοικία του Χάρλεμ, είναι 3,3 δις δολάρια, ενώ ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρίες Real Estate.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζον Κατσιματίδη εδώ.

3.Τζον Πολ Ντετζόρια

DeJoria5

Στην 214η θέση της λίστας βρίσκεται ο Ελληνοιταλός Τζον Πολ Ντετζόρια, με περιουσία που αγγίζει τα 3,1 δις δολάρια. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Μάλιστα πριν χτίσει την αυτοκρατορία του, ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητο του.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζον Πολ Ντετζόρια εδώ.

4.Ντιν Μητρόπουλος

metropoulos-b

Στη θέση 274, βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος με περιουσία 2,5 δις δολάρια. Η οικογένεια του έφυγε από την Ελλάδα για την Αμερική, όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο  Babson College στην Μασσαχουσέτη, ένα από τα κορυφαία κολέγια στον κόσμο στον τομέα των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ντιν Μητρόπουλο εδώ.

5.Αλέξανδρος Σπανός

spanos3

Στη θέση 290 συναντάμε τον Αλέξανδρο Σπανό με περιουσία που αγγίζει τα 2,4 δις δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα για τον Άλεξ Σπανό

6.Γιώργος Αργυρός

Argyros1

Στη θέση 335 συναντάμε τον Γιώργο Αργυρό με περιουσία που αγγίζει τα 2,1 δις δολάρια. Ασχολείται με το real estate και επενδύσεις και είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα για τον Γιώργο Αργυρό

7.Πίτερ Πέτερσον

peterson4

Ο τελευταίος Έλληνας που κατάφερε να μπει στη λίστα είναι ο Πίτερ Πέτερσον. Η περιουσία του ανέρχεται στα 2 δις δολάρια και βρίσκεται στη θέση 353 της λίστας. Επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συγγραφέας και πολιτικός, διετέλεσε γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ από τις 29 Φεβρουαρίου 1972 έως τον Φεβρουάριο του 1973, υπό την προεδρία του Νίξον. Θεωρείται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα για τον Πίτερ Πέτερσον εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Soterios Gardiakos

    YOU FORGOT GEORGE PHYDIAS MITCHELL. Mitchell was born to Greek immigrant parents in the port city of Galveston, Texas in 1919.[5] His father, Savvas Paraskevopoulos, was from the village of Nestani in Arcadia, tended goats before immigrating to the United States in 1901, arriving at Ellis Island at the age of 20


  2. Soterios Gardiakos

    Sorry, George Phydias Mitchell has passed away but his 10 children inherited his vast fortune


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ