Ο Περικλής Κανάρης ενώνει 2 γενιές και 2 ηπείρους στις 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς
Καλά Νέα

Ο Περικλής Κανάρης ενώνει 2 γενιές και 2 ηπείρους στις 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς

Στις 23 Νοεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς, ο Περικλής Κανάρης θα παρουσιάσει τη δουλειά του για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα σε μια σύμπραξη με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λαμπρινή Καρακώστα θα παρουσιάσουν τα νέα τραγούδια του «Αόρατου» καθώς επίσης και σημαντικές στιγμές του σπουδαίου στιχουργού στο ελληνικό τραγούδι, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών από όλο τον κόσμο.

screen-shot-2016-09-22-at-16-40-45

pallas

Ανακαλώντας στιγμές-ορόσημα στη μακρά σταδιοδρομία του Ελευθερίου, στη συναυλία θα παρουσιαστούν επίσης έργα εννιά διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών (Ανδριόπουλος, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Μούτσης, Νικολόπουλος, Ξαρχάκος, Σπανός), δοσμένα με την ιδιαίτερη ματιά των ενορχηστρώσεων του Περικλή Κανάρη. Οι μουσικοί του από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα καταθέσουν τις ξεχωριστές, προσωπικές ερμηνείες τους, μέσα από αναπάντεχους αυτοσχεδιασμούς, πάντοτε υπό την καθοδήγηση του συνθέτη που θα τους συνοδεύει στο τραγούδι και στο πιάνο.

Οι πέντε Νεοϋορκέζοι μουσικοί, που αποτελούν και τους μόνιμους συνεργάτες του Περικλή Κανάρη στην Αμερική, έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Sir Elton John, Sting, Stevie Wonder, Bono & The Edge από τους U2, Annie Lennox, George Michael και Carlos Santana.

Οι Νεοϋορκέζοι:

Ben Butler (κιθάρα, μαντολίνο)
Gary Schreiner (ακορντεόν/φυσαρμόνικα)
Richard Hammond (μπάσο)
Peter Douskalis (κιθάρα)
Giancarlo de Trizio (κρουστά)

Οι Αθηναίοι:

Γιώργος Κοντογιάννης (κρητική λύρα)
Μαρίνα Κολοβού (τσέλο)
Δημήτρης Ρέππας (ούτι/μπουζούκι)
Χρήστος Μπέκας (μπουζούκι)
Θόδωρος Λεμπέσης (τρομπέτα)

Το κοινό θα ζήσει την εμπειρία μιας ολοκληρωμένης ηχητικής και εικαστικής παράστασης, με την υπογραφή της διεθνούς φήμης εικαστικού Λυδίας Βενιέρη, που έχει επιμεληθεί και το εξώφυλλο του άλμπουμ «Αόρατος.» Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο αναγνωρισμένος νέος σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης.

“H εμφάνιση κάθε νέου συνθέτη είναι πάντα μια παρηγοριά. Πόσο μάλλον όταν έχει ταλέντο και όταν η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση είναι κιόλας μια σπουδαία κατάθεση στην “Τράπεζα του Μέλλοντος”, δηλώνει ο Μάνος Ελευθερίου για τον συνθέτη και ερμηνευτή Περικλή Κανάρη.

Τo 2014 κυκλοφόρησε στην Αμερική το άλμπουμ ‘Aόρατος,’ σε στίχους του μεγάλου Έλληνα στιχουργού και ποιητή Mάνου Eλευθερίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λαμπρινή Καρακώστα καθώς και μουσικών διεθνούς κύρους από τις σκηνές της Αθήνας και της Νέας Υόρκης.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ευχαριστώ πολύ τον Περικλή Κανάρη που μου δίνει την ευκαιρία να τραγουδήσω για ακόμα μια φορά Μάνο Ελευθερίου.

Κώστας Μακεδόνας: Ο Περικλής Κανάρης είναι ένας χαρισματικός καλλιτέχνης κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Αποτελεί λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι πια δεν βγαίνουν σημαντικοί δημιουργοί στην ελληνική μουσική.

Το πρώτο single με τίτλο «Η Άνοιξή σου» ερμηνεύει ο ίδιος ο Περικλής Κανάρης σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου. Πρόκειται για μια μελαγχολική, υπαρξιακή μπαλάντα που δένει με την αισθαντική φωνή του συνθέτη και συνδυάζει την εσωστρέφεια με μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

“Ο Μάνος Ελευθερίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές της εποχής μας που θαύμαζα μοναδικά, από παιδί. Το να παρουσιάσω συνθέσεις μου βασισμένες σε δικά του ποιήματα ήταν κάτι που ποτέ δεν είχα φανταστεί. Αυτή η συναυλία είναι αφιερωμένη σε εκείνον και την πατρίδα μου. Αποτελούν την έμπνευσή μου” τονίζει ο Περικλής Κανάρης.

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση από 11 ευρώ

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:

• Ταμείο Θεάτρου Παλλάς, Βουκουρεστίου 5
• Τηλεφωνικά στο 211 1000 365 & ηλεκτρονικά στο www.ticket365.gr

Διαβάστε περισσότερα για τον Περικλή Κανάρη 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ