Τα 5 κορυφαία ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές
Καλά Νέα

Τα 5 κορυφαία ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph δημοσίευσε την λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές ανάμεσα στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου για οικογένειες που θέλουν να περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Διαβάστε ποια είναι τα 5 νησιά που επέλεξε η Telegraph:

1.Κεφαλονιά

Κεφαλονιά - Kefalonia

Η Κεφαλονιά θα σας κερδίσει με την άγρια φύση και το όμορφο Αργοστόλι. Αυτό το νησί έχει εξωτικές παραλίες, εξαιρετικά ξενοδοχεία αλλά και λίγη χολιγουντιανή λάμψη, καθώς εδώ γυρίστηκε η ταινία ¨Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι.  Παραλίες με λευκό βότσαλο, η πιο εντυπωσιακή είναι η διάσημη παραλία του Μύρτου. Κάστρα, μοναστήρια αλλά και ταβέρνες βρίσκονται παντού διασκορπισμένες.  Το Φισκάρδο είναι το πιο χαριτωμένο χωριό στο νησί. Πρέπει να επισκεφθείτε τη λίμνη Μελισσάνη και φυσικά μπορείτε να επισκεφθείτε και την Ιθάκη που βρίσκεται δίπλα.

2.Ζάκυνθος

navagio

Αν επιλέξετε τη Ζάκυνθο ως τη βάση σας μπορείτε να επισκεφθείτε με μια βάρκα το Μαραθονήσι και τις γαλάζιες σπηλιές. Οι γαλάζιες σπηλιές είναι ένα από τα πιο γνωστά και διαφημισμένα φυσικά αξιοθέατα του νησιού και είναι δυνατόν να τις επισκεφθείτε είτε με δικό σας σκάφος, είτε με μια από τις πολλές οργανωμένες εκδρομές με βάρκα.

Καταδύσεις και κολύμβηση είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε στα κρυστάλλινα νερά και τις εντυπωσιακές υποβρύχιες σπηλιές. Υπάρχουν φυσικά πολλές παραλίες με άμμο ιδανικές για μικρά παιδιά.

3.Ρόδος

St-Paul’s-Bay-Rhodes

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου. Η πρωτεύουσα του νησιού βρίσκεται στο βόρειο άκρο του και αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού έχοντας στο κέντρο της την Μεσαιωνική Πόλη. Το 1988, η Μεσαιωνική Πόλη αναγνωρίστηκε ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έχει πολλές παραλίες ιδανικές για παιδιά και οικογένειες, ιδανικές συνθήκες για θαλάσσια σπορ όπως το σέρφινγκ. Η Λίνδος με την αρχαία ακρόπολη της είναι μια ωραία πρόταση για εκδρομή όπως εξαιρετική είναι και η παραλία ακριβώς από κάτω.

4.Κέρκυρα

corfu_b

Η Παλιά Πόλη θυμίζει περασμένες εποχές· οι ευρωπαϊκές επιδράσεις είναι ορατές παντού και συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, χαρίζοντας στην πόλη το ιδιαίτερο χρώμα της.  Γήπεδα τέννις, κρίκετ και γκολφ, ιππικοί όμιλοι, σχολές ιστιοπλοΐας και κατάδυσης, οργανωμένη πεζοπορία και ποδηλατοδρομία, παρακολουθήσεις πτηνών κι ότι άλλο φανταστεί η διάθεση κάθε επισκέπτη, εδρεύει σ΄ αυτή την πόλη

5.Κρήτη

balos

Οι οικογένειες επιστρέφουν κάθε χρόνο στην Κρήτη. Τα θέλγητρα του νησιού είναι αναρίθμητα όπως το Φαράγγι της Σαμαριάς, οι αρχαιολογικοί χώροι που μπορείτε να επισκεφθείτε, το εξαιρετικό φαγητό και τα οινοποιεία αλλά και οι εντυπωσιακές παραλίες. Η Σπιναλόγκα και το Ελαφονήσι είναι ανάμεσα στα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. MARIA KOYΛΟΥΡΗ

    Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΙΟΝΊΟΥ. ΣΕ ΜΑΓΕΥΕΙ


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ