Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βράβευσε τον Έλληνα πατέρα της νανοεπιστήμης
Καλά Νέα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βράβευσε τον Έλληνα πατέρα της νανοεπιστήμης

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα βράβευσε τον διακεκριμένο καθηγητή των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας στο Berkeley και πρώην διευθυντή του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab) Παύλο Αλιβιζάτο, με το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών (National Medal of Science). Η συγκεκριμένη διάκριση, είναι η υψηλότερη τιμή στις ΗΠΑ για τα επιτεύγματα στους τομείς της επιστημονικής έρευνας.

Ο Παύλος Αλιβιζάτος είναι ένας από τους «πατέρες της νανοεπιστήμης», λόγω της πρωτοποριακής έρευνάς του στις εχνητές νανοδομές.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα τόνισε στην ομιλία του για τον Έλληνα επιστήμονα:

“Το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών απονέμεται στον Παύλο Αλιβιζάτο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Lawrence Berkeley National Lab. Για την θεμελιακή συνεισφορά του στον τομέα των νανοεπιστημών, για την ανάπτυξη των νανοκρυστάλλων ως δομικό στοιχείο των νανοτεχνολογιών, και για την ηγεσία του στην κοινότητα των νανοεπιστημών “.

Ο Έλληνας καθηγητής είναι ο 15ος καθηγητής του Berkeley που λαμβάνει το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών, το οποίο θεσπίστηκε από το Κογκρέσο το 1959 ως ένα Προεδρικό βραβείο.

Διαβάστε περισσότερα για τον καθηγητή Παύλο Αλιβιζάτο 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Αθανασια Ψάθα

    Τα θερμα μου συγχαρητήρια!!! Μας κανετε υπερήφανους ολους τους Ελληνες.Εχω και εγω ενα γιο γιατρό αγγειοχειρουργο που ζει και εργάζεται στο Παρίσι και αισθανομαι υπερηφανη που προσφερει τις υπηρεσίες του σε μια πολιτισμενη χώρα με αξιοκρατία και σεβασμό προς το ιατρικο λειτούργημα.Ευχομαι να αξιωθω να τον δω να διαπρέψει σε αυτο που αγαπα τοσο πολυ!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ