Ο Μπάρακ Ομπάμα βράβευσε Έλληνα ερευνητή
Καλά Νέα

Ο Μπάρακ Ομπάμα βράβευσε Έλληνα ερευνητή

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα υποδέχθηκε πάνω από 100 κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς για να τους ευχαριστήσει για το έργο τους σε μερικές από τα πιο δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι παραλήπτες του Προεδρικού Βραβείου Early Career για επιστήμονες και μηχανικούς, PECASE, πέρασαν δύο ημέρες στην Ουάσινγκτον. Ανάμεσά τους ο Έλληνας ερευνητής, Παναγιώτης Ρούσσος.

Κατά την συνάντηση τους, ο Πρόεδρος Ομπάμα τους συνεχάρη για τα επιτεύγματά τους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να οδηγεί το δρόμο στην ανακάλυψη και την καινοτομία.

Πράγματι, αυτές οι νέοι επιστήμονες δεν είναι μόνο οι ηγέτες στους τομείς τους, αλλά επίσης ανοίγουν το δρόμο για την επόμενη γενιά και προσφέρουν στις κοινότητες τους.

Ο Παναγιώτης Ρούσσος εστιάζει στην ανακάλυψη των βιολογικών μηχανισμών μέσω των οποίων επικίνδυνοι γενετικοί παράγοντες για νευροψυχιατρικές νόσους, όπως η σχιζοφρένεια και το Αλτσχάιμερ, ενεργοποιούνται και λειτουργούν. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου και έκανε και το διδακτορικό του στην ψυχιατρική γενετική. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, όπου είναι τώρα Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής και Γενετικών – Γενομικών Επιστημών.

Διαβάστε περισσότερα για τον Έλληνα επιστήμονα

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ