Ένα ελληνικό νησί στα 7 απίστευτα μέρη που πρέπει να επισκεφθούμε στη ζωή μας
Καλά Νέα

Ένα ελληνικό νησί στα 7 απίστευτα μέρη που πρέπει να επισκεφθούμε στη ζωή μας

Ένα ελληνικό νησί βρίσκεται στη λίστα με τα 7 απίστευτα μέρη που πρέπει να επισκεφθούμε στη ζωή μας. Τη λίστα δημοσιεύει το διαδικτυακό portal Checkinhistory.

Ποιος θα πίστευε, αναφέρει το άρθρο για το ελληνικό νησί, ότι ένα νησί που καταστράφηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη τον 16ο αιώνα θα γινόταν ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή μέρη;

Πρόκειται φυσικά για την Σαντορίνη.

Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

1. Σαλάρ Ντε Ουγιούνι — Βολιβία

Salar De Uyuni — Bolivia

Το Σαλάρ Ντε Ουγιούνι (Salar de Uyuni) είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Η μεγάλη επιφάνεια του Σαλάρ, οι καθαροί ουρανοί στην περιοχή και η εξαιρετική ομαλότητα της επιφανείας του, κάνουν το Σαλάρ ένα ιδανικό «εργαλείο» για τη βαθμονόμηση των υψομετρικών οργάνων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης. Το Σαλάρ χρησιμεύει επίσης και ως κύρια οδός επίγειας μεταφοράς σε όλη το υψίπεδο της Βολιβίας (Altiplano) και αποτελεί σημαντικό τόπο αναπαραγωγής για πολλά είδη ροζ φλαμίνγκο.

2. Η θάλασσα των αστεριών, Νησί Vaadhoo  — Μαλδίβες

Sea of Stars, Vaadhoo Island — Maldives

Την ημέρα είναι σαν όλες τις άλλες παραλίες, αλλά μόλις ο ήλιος δύει το μέρος αυτό μεταμορφώνεται! Το φαινόμενο προκαλείται από φωσφορίζοντες μικροοργανισμούς όπως τα μονοκύτταρα πρώτιστα και τα μαλακόστρακα. Αυτοί οι οργανισμοί όταν ενοχληθούν αρχίζουν να φωσφορίζουν. Η βιο-φωτοβόλος δυνατότητα των συγκεκριμένων μικροοργανισμών οφείλεται στη χρωστική ουσία λουσιφερίνη η οποία αντιδρά στο οξυγόνο και στο ένζυμο λουσιφεράση η οποία επιταχύνει αυτή την αντίδραση.

3. Βουνά Tianzi — Κίνα

Tianzi Mountains — China

Μία κορυφή 1.262,5 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και χιλιάδες άλλες κορυφές συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο στην Κίνα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί έστω και μέσα από φωτογραφίες. Το όρος Τιανζί βρίσκεται στην περιοχή Ζανγκτζιάτζιέ στην επαρχία Χουνάν της Κίνας, κοντά στην κοιλάδα Σουοξί και αποτελεί μέρος του Εθνικού Δασικού Πάρκου της Ζανγκτζιατζιέ.

4. Το φαράγγι της αντιλόπης, Αριζόνα — ΗΠΑ

The Antelope Canyon, Arizona — United States

Το φαράγγι είναι αποτέλεσμα διάβρωσης, που έλαβε χώρα κυρίως των πλημμυρών που συνέβαιναν στην περιοχή. Με την πάροδο του χρόνου οι άκρες των βράχων λειάνθηκαν κι έτσι δημιουργήθηκε ένα από το πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του κόσμου.Οι επισκέψεις στο φαράγγι γίνονται αποκλειστικά με ξεναγούς επειδή υπάρχει ο φόβος της πλημμύρας, κυρίως κατά την περίοδο των μουσώνων.

5. Deadvlei — Ναμίμπια

Deadvlei — Namibia

Το Deadvlei, που βρίσκεται στο Namib-Naukfluft Park της Ναμίμπια να προσελκύει πολλούς φωτογράφους, που είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν το επίπονο ταξίδι για να συλλάβουν την έντονη ομορφιά του τοπίου. Την αυγή, όταν τα δέντρα δημιουργούν μιαν απαράμιλλη αντίθεση σε βερικοκί χρώμα που έχουν οι αμμόλοφοι, είναι μια τέλεια στιγμή για τους φωτογράφους να επωφεληθούν από αυτό που αποκαλούν Golden Hour.

6. Σαντορίνη

Santorini

7.Κόκκινη παραλία, Panjin — Κίνα

Red Beach, Panjin — China

Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται στο μεγαλύτερο υγρότοπο και βαλτό με καλάμια στον κόσμο, και στην πραγματικότητα φιλοξενεί το πιο ολοκληρωμένο οικοσύστημα που μπορεί να βρεθεί: Η περιοχή έχει γίνει σπίτι για περισσότερα από 260 είδη πτηνών 399 είδη άγριων ζώων.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ