Κορυφαία διάκριση για 3 Έλληνες ερευνητές στον τομέα της Πνευμονολογίας
Καλά Νέα

Κορυφαία διάκριση για 3 Έλληνες ερευνητές στον τομέα της Πνευμονολογίας

Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοίνωσε τους 8 ερευνητές που βραβεύτηκαν για την έρευνα στον τομέα της Πνευμονολογίας με το ERS / ΕΕ RESPIRE2. Μεταξύ αυτών των ερευνητών επιλέχθηκαν και 3 Έλληνες επιστήμονες. Με την βράβευση ταλαντούχων επιστημόνων, η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία έχει ως στόχο να ενισχύσει το υφιστάμενο ευρωπαϊκό δίκτυο των ερευνητών, ενισχύοντας την ανταλλαγή γνώσεων και την ενίσχυση των συνεργασιών. Οι βραβευμένοι υπότροφοι, που επιλέγονται μέσα από ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικής διαδικασίας αξιολόγησης έχουν αρχίσει την 2ετή υποτροφία για το ερευνητικό τους έργο την άνοιξη του 2016.

Δείτε ποιοι είναι οι 3 Έλληνες ερευνητές:

1.Ανδριανόπουλος Βασίλειος με το ερευνητικό έργο «Ταλαντώσεις του διοξείδιο του άνθρακα με μερική πίεση κατά τη διάρκεια της άσκησης: σχέση με τη ρύθμιση της εγκεφαλικής ροής του αίματος και την επικράτηση της γνωστικής δυσλειτουργίας στη ΧΑΠ».

2.Λέτσιου Ελευθερία με το ερευνητικό έργο “Στόχευση C5a σε σοβαρή πνευμονιοκοκκική πνευμονία: Ένας ρόλος για ουδετερόφιλες εξωκυττάριες παγίδες και τα μικροσωματίδια για να μεσολαβήσουν στη σήψη και ανεπάρκεια οργάνων”

3.Τζουβελέκης Αργύριος με το ερευνητικό έργο «Ο ρόλος των φωσφατασών ως αντιθρομβοτικοί ρυθμιστές της ομοιόστασης των ινοβλαστών σε πνευμονική ίνωση».

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ