2 ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Μεσογείου
Καλά Νέα

2 ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Μεσογείου

Ο ιστότοπος travelnpleasure.com δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Είναι διάσημες τόσο για τα υπέροχα θέρετρα, την τροπική αύρα τους και το αγνό περιβάλλον. Χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο επιλέγουν τη Μεσόγειο για τα κρυστάλλινα νερά και τις χαλαρές διακοπές δίπλα σε όμορφες παραλίες. Οι λάτρεις των παραλιών επιλέγουν την Ελλάδα, την Ιταλία αλλά και άλλα σημεία της Μεσογείου, όπως τονίζεται στο άρθρο. Ανάμεσα στις 7 παραλίες που παρουσιάζονται στη λίστα βρίσκονται και 2 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται σε 2 νησιά.

Η παραλία της Πλάκας στη Νάξο και ο Άγιος Γόρδιος στην Κέρκυρα είναι ανάμεσα στις 7 καλύτερες παραλίες της Μεσογείου.

Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

1.Παραλία Paraggi – Πορτοφίνο, Ιταλία

paraggi

Το Πορτοφίνο θεωρείται αναμφίβολα μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η παραλία Paraggi είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες.

2.Πλάκα – Νάξος

plaka

Η Νάξος είναι γνωστή για τις εξαιρετικές παραλίες και τα μαγευτικά τοπία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς. Η παραλία της Πλάκας είναι μια από τις καλύτερες παραλίες και ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω του μήκους της αμμουδιάς.

3.Άγιος Γόρδιος – Κέρκυρα

Agios Gordios – Corfu

Η Κέρκυρα έχει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Μία από αυτές είναι ο Άγιος Γόρδιος, συνδυάζει την ηρεμία με μια πραγματικά εντυπωσιακή ακτογραμμή. Είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη.

4.Παραλία Carmel – Χάιφα, Ισραήλ

Carmel Beach – Haifa, Israel

Το Ισραήλ δεν θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών, αλλά ίσως πρέπει να προσθέσετε την Χάιφα στη λίστα σας. Η παραλία Carmel είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής, γνωστή λόγω μεγέθους και του τυρκουάζ νερού.

5. Παραλία Port Grimaud – Γαλλία

Port Grimaud Beach – France

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στην ομορφιά του Port Grimaud Beach στη Γαλλία. Αυτό το μέρος έχει σχεδιαστεί το 1960 από τον Francois Spoerry και μέχρι σήμερα διατηρεί τα κανάλια και τα νησάκια εμπνευσμένα από την Ιταλία. Η εξωτική γοητεία αυτής της γαλλικής περιοχής είναι αυτό που προσελκύει τους επισκέπτες να έρχονται κάθε χρόνο. Αυτή η παραλία προσφέρει επίσης κάμπινγκ, καθιστώντας το έναν ιδανικό προορισμό για αποδράσεις για οικογένειες.

6.Plage du Bestouan – Cassis, Γαλλία

Plage de Bestouan – Cassis, France

Ένας άλλος δημοφιλής γαλλικός προορισμός θεωρείται ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις στα παραλία της Μεσογείου. Μπορεί να μην έχει την αίγλη και την λάμψη των γειτόνων του όπως το Σαιν Τροπέ, οι Κάννες ή η Νίκαια, αλλά το Cassis έχει την Plage du Bestouan.

7. Παραλία Giardini-Naxos – Ταορμίνα, Ιταλία

Στην ανατολική ακτή της Σικελίας βρίσκεται η Ταορμίνα, η καλύτερη παραλιακή πόλη στη νότια Ιταλία. Αυτό το μέρος φιλοξενεί καλλιτέχνες και jet-setters. Στο νότιο τμήμα της Taormina είναι η παραλία Giardini-Naxos, μια μεγάλη και αμμώδης παραλία ιδανική για κολύμπι και άλλες δραστηριότητες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ