Ευρωπαϊκή διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας
Καλά Νέα

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

Με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα βράβευσε η Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας.

Δύο ελληνικά μουσεία ήταν υποψήφια στον διεθνή διαγωνισμό για την ανακήρυξη του Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016.

«Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από το μουσείο, το οποίο προβάλλει ως κεντρική ιδέα τη γένεση και εξέλιξη της Πόλεως (πόλις – κράτος), εξερευνώντας τη σημασία της Τεγέας και του εξέχοντος αρχαιολογικού χώρου του ιερού της Αλέας Αθηνάς. Το Μουσείο, στην καρδιά της αρχαίας Αρκαδίας, μυεί τον επισκέπτη στο επίκεντρο της μουσειολογικής του προσέγγισης, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής αισθητικής. Εισάγει με αυτόν τον τρόπο μια συνεκτική ερμηνευτική στρατηγική. Η δε αφήγηση χαρακτηρίζεται από τη σαφήνεια της δομής της».

Το βραβείο παρέλαβαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδιας, Δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου Οικονομοπούλου και ο υπεύθυνος αρχαιολόγος του έργου της Επανέκθεσης, κ. Γρηγόρης Θ. Γρηγορακάκης.

Ο θεσμός του European Museum of the Year Award (EMYA) θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο να βραβεύει σε ετήσια βάση την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ