Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει την «Αλεξανδρινή βασίλισσα»
Καλά Νέα

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει την «Αλεξανδρινή βασίλισσα»

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε 2 μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα επτά αντικείμενα που ήδη παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται μία «Αλεξανδρινή βασίλισσα». Πρόκειται για ένα πορτραίτο από βασάλτη λίθο της Αρσινόης Β΄, βασίλισσας της Θράκης, της Μακεδονίας και της Αιγύπτου, ο βίος της οποίας ξεπερνά και την πιο ευφάνταστη μυθοπλασία. Η «Αλεξανδρινή βασίλισσα» αναδύθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.

Στις 8 και 22 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή και στις 17 Απριλίου και 15 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ιστορίες και τα πάθη της μεγάλης φιλαδέλφου βασίλισσας της Αιγύπτου, με τον ταραχώδη βίο και την τελική αποθέωση.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ