4 ελληνικά θέρετρα στα 29 καλύτερα της Ευρώπης
Καλά Νέα

4 ελληνικά θέρετρα στα 29 καλύτερα της Ευρώπης

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε λίστα με τα 29 καλύτερα κρυμμένα παραλιακά θέρετρα της Ευρώπης. Οι προορισμοί αυτοί επιλέχθηκαν και προτείνονται από τους ταξιδιωτικούς συντάκτες της εφημερίδας. Ανάμεσα στα 29 παραλιακά θέρετρα βρίσκονται και 4 ελληνικά. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Marina di Pisciotta στην Ιταλία.

Η Στούπα βρίσκεται στην 4η θέση, η Κέα στην 17η, το Βουτούμι στην 23η και το Καραβοστάσι στην 27η.

Διαβάστε τι αναφέρουν οι συντάκτες της Telegraph για τα 4 ελληνικά θέρετρα :

Στούπα

stoupa

Οι Έλληνες θεωρούν τη Μάνη ένα απομακρυσμένο και άγριο τόπο καθώς η πρόσβαση είναι περιορισμένη και το ανάγλυφο της είναι ορεινό. Η Στούπα βρίσκεται πέρα από τις βραχώδεις βουνοκορφές του Ταϋγετου, η υψηλότερη των οποίων είναι ο Προφήτης Ηλίας (2.407 μ.) Η Στούπα έχει τιρκουάζ νερά και προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο μακριά από τη σύγχρονη ζωή καθώς και την ευκαιρία να βυθιστεί κανείς στην αρχαιοελληνική μυθολογία με τους θεούς και τις νύμφες, στις ιστορίες με τους μεσαιωνικούς πύργους και τα φέουδα μεταξύ των οικογενειών για τα οποία είναι ξακουστή η περιοχή.

Κέα

kea

Σήμερα που η Αθήνα έχει απομακρύνει το αεροδρόμιό της από τον Πειραιά, παρουσιάζεται ένας ακόμη λόγο να επισκεφθεί κανείς τα νησιά. Με μια πρωινή πτήση και μια μικρή διαδρομή με ταξί έως το Λαύριο, θα έχετε το χρόνο να δείτε από κοντά το ναό στο Σούνιο πριν πάρετε το καράβι για την Κέα, με συνδέσεις στις δυτικές Κυκλάδες ή τη Σύρο, την πύλη των θαλάσσιων μεταφορών στο Αιγαίο. Η Κέα είναι ένα σαγηνευτικό και ήσυχο μέρος.

Βουτούμι

voutoumi

Είναι αδύνατο να αντισταθεί κανείς και να μη βγάλει τα παπούτσια του για να νιώσει την άμμο στα πόδια του τη στιγμή της αποβίβασης από το πλοίο στους Αντίπαξους. Μετά τις βοτσαλωτές παραλίες των Παξών, το Βουτούμι, με τα εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά του, το βραχώδες περιβάλλον και τις φιλόξενες ταβέρνες, αξίζει μια επίσκεψη.

Καραβοστάσι

karavostasi

Πρέπει να θέλετε πραγματικά να φτάσετε ως εδώ. Το Καραβοστάσι βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το βασικό παραλιακό δρόομο που συνδέει τα Σύβοτα και την Πάργα, όμως το ταξίδι το αξίζει. Η παραλία βρίσκεται εδώ, ανάμεσα σε 2 ακρωτήρια, και αποτελείται από 500 μέτρα αμμουδιάς και νερά στο χρώμα βαθύ μπλε. Στρέψτε το βλέμμα σας πέρα από τους ορεινούς όγκους και θα δείτε τους Παξούς. Μπορείτε να νιώσετε τον μαϊστρο, το μελτέμι του Ιονίου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ