Οι θεοί του Ολύμπου στη Νέα Υόρκη
Καλά Νέα

Οι θεοί του Ολύμπου στη Νέα Υόρκη

Έκθεση αφιερωμένη στους θεούς του Ολύμπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης από τις 24 Μαρτίου 2016 έως τις 18 Ιουνίου 2016.

Η έκθεση Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η Πόλη του Δία (Gods and Mortals at Olympus: Ancient Dion, City of Zeus) διοργανώνεται από το Θυγατρικό Ίδρυμα Ωνάση στις ΗΠΑ και την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δίου, σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

Εκθέματα που για πρώτη φορά βγαίνουν εκτός Ελλάδας, και μερικά που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, θα διηγηθούν την ιστορία του βουνού των θεών και της πόλης του Διός, του Δίου. Θα παρουσιαστεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων μιας αρχαίας πόλης χτισμένης στους πρόποδες του Ολύμπου μέσα από περίπου 90 έργα. Αγάλματα, ψηφιδωτά, κοσμήματα, κεραμικά, γυάλινα σκεύη και νομίσματα που χρονολογούνται από την 1η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ. θα μαγέψουν το κοινό.

Ανάμεσά τους, θα είναι αγάλματα του Δία, της Δήμητρας και της Αφροδίτης και ευρήματα που έχουν εντοπιστεί σε ιερά, αλλά και στην ιδιωτική βίλα του Διονύσου, ένα μεγαλοπρεπές αρχαίο οικοδόμημα το οποίο αναστηλώθηκε πρόσφατα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Τα 45 χρόνια ερευνών στο Δίον, μας έδωσαν την ευκαιρία όχι μόνο να εντοπίσουμε αρχαία κτήρια και κινητά ευρήματα, αλλά να χαρτογραφήσουμε τις ζωές των ανθρώπων ανά τους αιώνες» σημειώνει ο Δημήτρης Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης.

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ