Ο Έλληνας που κέρδισε Όσκαρ
Καλά Νέα

Ο Έλληνας που κέρδισε Όσκαρ

Η αυλαία της 88η τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ έπεσε πριν απο λίγο με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους να απονέμεται στο “Stutterer”. Ανάμεσα στους νικητές είναι και ο Μάικλ Παλαιοδήμος.

Όπως είπε ο ίδιος, πριν από περίπου δύο χρόνια ο συνεργάτης του, Μπέντζαμιν, του έδειξε το σενάριο της ταινίας «Stutterer» και εκείνος ενθουσιάστηκε. Αυτό ήταν αρκετό έτσι ώστε οι δύο φίλοι να ξεκινήσουν αμέσως τα γυρίσματα με ελάχιστα χρήματα.

«Όταν είχαμε αρχίσει και πηγαίναμε στα φεστιβάλ και σε κάποια κερδίζαμε, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει απήχηση στον κόσμο, ότι του αρέσει πολύ αυτή η ταινία» ανέφερε.

Ο Μάικλ είναι από τους νέους που άφησαν την Ελλάδα το 2011 για να κυνηγήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Σπούδασε κλινική βιοχημεία στην Αγγλία. Τον κέρδισε όμως η αγάπη του για την φωτογραφία.

“Η φωτογραφία πάντα με ενδιέφερε. Απλά, μεγαλώνοντας στην Ελλάδα που οτιδήποτε καλλιτεχνικό δεν το δέχεσαι σαν επάγγελμα, αυτό ήταν το όνειρό μου, το να γίνει το χόμπι μου επάγγελμα” τονίζει.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νέου, μοναχικού αλλά πνευματώδη τυπογράφου με έντονο πρόβλημα στην ομιλία του αλλά με μια αρκετά εύγλωττη εσωτερική φωνή, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τον χειρότερο φόβο του. Nα συναντήσει από κοντά την κοπέλα με την οποία φλερτάρει εδώ και καιρό μέσω ίντερνετ, η οποία όμως λόγω της φύσης της επικοινωνίας τους δεν ξέρει για το τραύλισμα του.

«Σε συναισθηματικό επίπεδο το ότι φτάσαμε στα Όσκαρ είναι κάτι που δεν το έχουμε χωνέψει ακόμα. Θα μπορούσα να πω πιο πολλά για αυτό σε μερικές εβδομάδες, όταν θα το έχουμε πια δεχτεί. Πρακτικά σημαίνει ότι θα μου ανοίξουν πόρτες να κάνω μια μεγάλου μήκους ταινία που είναι το όνειρό μου. Θα μπορούσε να μου δώσει την ευκαιρία να δουλέψω στο Λος Άντζελες, ένα μέρος που λατρεύω».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ