4 Έλληνες ερευνητές θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας
Καλά Νέα

4 Έλληνες ερευνητές θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει με συνολικά 585 εκατομμύρια ευρώ, 302 ερευνητές στο πλαίσιο του προγράμματος «2015 Consolidator Grant». Ανάμεσά τους βρίσκονται και 4 Έλληνες επιστήμονες.

Θα δοθούν συνολικά ενισχύσεις 585 εκατ. ευρώ, κάθε μία από τις οποίες φθάνει έως 2 εκατ. ευρώ, για μια περίοδο έως πέντε ετών. Συνολικά, υποβλήθηκαν 2.051 προτάσεις προς χρηματοδότηση και εγκρίθηκαν οι 302 (ποσοστό 15%): οι 141 στο πεδίο των Φυσικών Επιστημών και της Μηχανικής, οι 94 στο πεδίο των Επιστημών της Ζωής (Ιατρική-Βιολογία) και οι 67 στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Ποιοι είναι οι Έλληνες που επιλέχθηκαν:

1. Τριαντάφυλλος Χαβάκης 

Prof.-Triantafyllos-Chavakis

Είναι καθηγητής κλινικής παθοβιοχημείας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης.  Μελετά τη μεταβολική φλεγμονή στο ήπαρ.

2. Ευανθία Σούτογλου

soutoglou

Εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών στη Βιολογία και στην Ιατρική-CERBM Γαλλίας. Μελετά την επιδιόρθωση του DNA μέσα στον πυρήνα του κυττάρου

3. Βασιλική Σκρέτα

skreta

Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του University College του Λονδίνου. Μελετά τον σχεδιασμό των οικονομικών μηχανισμών

4. Σουλτάνα Μαρία Βαλαμώτη

valamoti

Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσαλονίκης. Διεξάγει μια διεπιστημονική και διαχρονική μελέτη της εξέλιξης της διατροφής στην αρχαία Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας διαθέτει ένα συνολικό προϋπολογισμό άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020 και η δράση του αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Ορίζων 2020» της ΕΕ για την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Μέχρι σήμερα το ERC έχει χρηματοδοτήσει σχεδόν 6.000 επιστήμονες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ