Βραβεύτηκε ο πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες
Καλά Νέα

Βραβεύτηκε ο πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες

Εδώ και 20 χρόνια, στο εστιατόριο του, το «Notos», στις Βρυξέλλες, ο Κωνσταντίνος Ερίνκογλου σερβίρει ελληνικό φαγητό, συστήνοντας την ελληνική κουζίνα στην καλύτερη της εκδοχή. Πρόσφατα τιμήθηκε μαζί με ακόμα 5 σεφ από το Βέλγιο για την προσφορά τους  και στέφθηκε Ιππότης του Τάγματος του Λεοπόλδου του Β’.

«Συμβάλατε και συμβάλετε στην τιμητική ανάδειξη της δικής σας γαστρονομίας στη χώρα μας (το Βέλγιο)», αναφέρει η επιστολή του Βελγικού Υπουργείου εξωτερικών που του ανακοίνωσε τη διάκριση.

Ο κ. Ερίνκογλου, ο οποίος έχει ήδη τιμηθεί με μια σειρά βραβείων, όπως ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στο Βέλγιο, Bib Gourmant του Guide Michelin και First Choice στη Hot list του Conde Νast Traveller, χρησιμοποιεί στο εστιατόριο του αποκλειστικά ελληνικά και αυστηρά επιλεγμένα υλικά (ελαιόλαδο, κάπαρη, αυγοτάραχο, τραχανά, φάβα, τυριά κ.α.) για να συνοδεύσει την καλύτερη πρώτη ύλη κρέατος και ψαρικών.

Στο εστιατόριο του Notos στις Βρυξέλλες, έχει φανατικούς θαμώνες μεταξύ των οποίων ηθοποιοί, διπλωμάτες και οι εκάστοτε πρωθυπουργοί του Βελγίου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό chef και εξαιρετικό επιχειρηματία, ως ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο έχει εμμονή με τον πολιτισμό και τη γαστρονομία και προφανώς έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών. Μόλις είχε πάρει το πτυχίο του στην κοινωνιολογία, φτάνει στην Μπριζ το 1982, όπου κάνει το μεταπτυχιακό του στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Για δέκα χρόνια εργάζεται στην καρδιά των Βρυξελλών, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο τμήμα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ηλικία των 36, αισθάνεται την ανάγκη της αλλαγής και αφιερώνει τον εαυτό του στην εκτεταμένη έρευνα για την μεσογειακή κουζίνα και τις διατροφικές συνήθειες. Η γνωστή ρήση του Ιπποκράτη «Αφήστε την τροφή να είναι φάρμακο και το φάρμακο σου να είναι τροφή σου» τον συνεπαίρνει. Μετά την παρακολούθηση ενός προγράμματος κατάρτισης στην βιοδυναμική γεωργία στη Λυών, αποφασίζει να φέρει τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που αγαπά το καλό φαγητό πιο κοντά.

Πιστός στις ελληνικές ρίζες του επισκέπτεται το Άγιο Όρος συχνά και αντλεί έμπνευση από τη λιτότητα και την πνευματικότητα των μοναχών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ