Σαντορίνη: Το παράθυρο της Μεσογείου
Καλά Νέα

Σαντορίνη: Το παράθυρο της Μεσογείου

Το ταξιδιωτικό site travelpulse κάνει αφιέρωμα στην μοναδική Σαντορίνη. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Έχετε ποτέ ονειρευτεί να ταξιδέψετε κάπου με πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, υπέροχες παραλίες, φιλόξενους κατοίκους και πολλές δραστηριότητες; Μην ψάχνετε άδικα! Επιλέξτε τη Σαντορίνη”.

Θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια ένας ρομαντικός προορισμός, όμως εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικός προορισμός και για οικογένειες, φίλους και μεμονωμένους ταξιδιώτες. Έτσι το δημοφιλές ταξιδιωτικό site ξεχωρίζει 4 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μόλις φτάσετε στο ξεχωριστό αυτό νησί.

1.Δες το ηλιοβασίλεμα

Η Σαντορίνη είναι γνωστή ίσως για το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο. Η πόλη της Οίας συγκεντρώνει κάθε βράδυ πλήθος κόσμου. Ωστόσο, αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, τότε πάρτε ένα μηχανάκι και βρείτε το δικό σας χώρο για να παρακολουθήσετε τον ήλιο να δύει.

2. Χαλαρώστε στην παραλία

Υπάρχουν πολλές παραλίες στο νησί, και παρόλο που δεν έχουν λευκή άμμο, είναι μοναδικά και όμορφα με το δικό τους τρόπο. Η Κόκκινη Παραλία αλλά και η παραλία με την μαύρη άμμο στην Περίσσα έχει ηφαιστειακή άμμο, δίνοντας το μαύρο χρώμα, και καθαρά νερά. Η παραλία Καμάρι είναι η πιο αριστοκρατική παραλία του νησιού και ίσως το πιο δημοφιλές μέρος για τους τουρίστες.

3. Επισκεφτείτε Οινοποιεία

Ξέρατε ότι υπάρχουν επτά οινοποιεία στο νησί; Μπορείτε να πάτε σε μια γευσιγνωσία και να κάνετε μια περιήγηση στους γύρω αμπελώνες καθώς και τα κελάρια.

4. Επισκεφθείτε το ηφαίστειο

Αυτό το ηφαιστειογενές νησί έχει το δικό του ενεργό ηφαίστειο μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, και με βάρκα μέσα 10 λεπτά ή λιγότερο μπορείτε να στέκεστε πάνω του! Υπάρχει ένα μονοπάτι κατά μήκος του χείλους που μπορείτε να πάρετε, η οποία είναι περίπου 20 λεπτά.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για να δείτε και να κάνετε, ενώ είστε στη Σαντορίνη, αλλά αυτά είναι μερικά από τα highlights. Άλλα αξιοσημείωτα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τον αρχαίο οικισμό του Ακρωτηρίου, το αυθεντικό τοπίο, την αρχαία πόλη των Φηρών, τις εγκαταλελειμμένες σπηλιές και διάφορα μουσεία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ