Δέκα κρυμμένα διαμάντια στην Ευρώπη για νέους
Καλά Νέα

Δέκα κρυμμένα διαμάντια στην Ευρώπη για νέους

Το USA TODAY δημοσίευσε μια λίστα με τα 10 κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης, ιδανικά για φοιτητές και νεαρούς σε ηλικία ταξιδιώτες. Μια ελληνική πόλη βρίσκεται στη λίστα λόγω της κουλτούρας της αλλά και της διασκέδασης που προσφέρει. Ο συγγραφέας του άρθρου, Ben Rissler, είναι φοιτητής και ο ίδιος.

Η Θεσσαλονίκη είναι η ελληνική πόλη που χαρακτηρίζεται ως κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης και βρίσκεται στην 10η θέση.

Δείτε όλη τη λίστα:

1. Ώρχους, Δανία

Aarhus

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας  και είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα της κοσμοπολίτικης και γραφικής πόλης. Με έναν από τους νεότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη, καθιστά την πόλη ιδανικό προορισμό για τους 20άρηδες. Ανακαλύψτε την πόλη με τα πόδια.

2. Βελιγράδι, Σερβία

belgrade serbia

Το ιστορικό παρελθόν της Σερβίας είναι εμφανές σε όλη την πόλη. Όντας μια μεγάλη πόλη, το Βελιγράδι έχει ψηλά κτίρια, δίπλα στα απομεινάρια του σοσιαλιστικού μπλοκ και των Οθωμανικών ερειπίων. Με φθηνές τιμές και πολύβουη νυχτερινή ζωή, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα μέρη για πάρτι στον κόσμο. Οι νεότεροι ταξιδιώτες αρχίζουν να συρρέουν στην πόλη της Σερβίας με την ελπίδα να χαρούν τον πολιτισμό τη μέρα και να διασκεδάσουν τη νύχτα. Η κεντρική του θέση το καθιστά ένα ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της Ανατολικής Ευρώπης.

3. Μπιλμπάο, Ισπανία

bilbao

Το Μπιλμπάο, πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, συχνά παραβλέπεται από τους ταξιδιώτες στην Ισπανία. Μιλώντας μια διαφορετική γλώσσα και μεταφέροντας διαφορετικά ήθη και έθιμα, η πόλη είναι ευδιάκριτα μοναδική. Περιπλανηθείτε στους δρόμους για να βρείτε το περίφημο Μουσείο Guggenheim για μια ματιά στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.

4.CLUJ-Ναπόκα, Ρουμανία

clujnapoca

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, θεωρείται ότι είναι η ανεπίσημη πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας,. Ψηφίστηκε ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2015. Η Cluj-Napoca μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μεγάλο πληθυσμό φοιτητών που εκμεταλλεύεται την έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις φθηνές τιμές.

5. Γάνδη, Βέλγιο

GHENT

Το καλά διατηρημένο μεσαιωνικό θαύμα, η βελγική πόλη Γάνδη, βρίσκεται στο ολλανδόφωνο τμήμα της χώρας. Με ένα ζωντανό ιστορικό παρελθόν που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, η φλαμανδική πόλη ήταν κάποτε μία από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές πόλεις στην Ευρώπη. Σήμερα, η Γάνδη είναι το σπίτι για πολλούς ξένους, καλλιτέχνες, και ένα τεράστιο φοιτητικό πληθυσμό. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Γάνδη είναι με το τρένο ή το λεωφορείο από τις γειτονικές χώρες.

6. Λουμπλιάνα, Σλοβενία

LJUBLJANA

Οι έμπειροι ταξιδιώτες περιγράφουν την Λιουμπλιάνα ως έναν από τους πιο υποτιμημένους προορισμούς στην Ευρώπη. Με μπαρόκ αρχιτεκτονική και χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, η σλοβενική πρωτεύουσα χαρακτηρίζεται από την απέραντη ομορφιά της.

7. Λουγκάνο, Ελβετία

lugano

Βρίσκεται στην ιταλόφωνο τμήμα της Ελβετίας, το Λουγκάνο προσφέρει στους επισκέπτες απίστευτη θέα στη λίμνη στις Άλπεις. Με μια ποικιλία δραστηριοτήτων όπως κωπηλασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και το κολύμπι, η μικρή ελβετική πόλη είναι ένας καλοκαιρινός παράδεισος για τους λάτρεις της περιπέτειας. Το Λουγκάνο βρίσκεται στα σύνορα με την Ιταλία, καθιστώντας το εύκολα προσβάσιμο με το τρένο και σε άλλα μέρη της ηπείρου.

8. Πόρτο, Πορτογαλία

porto

Το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκός καλύτερος προορισμός για το 2012 και το 2014.

9. Ρίγα, Λετονία

riga

Η Ρίγα παρουσιάζει αύξηση στη δημοτικότητα της τα τελευταία χρόνια. Η μεγαλύτερη πόλη της Βαλτικής ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2014. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Ρίγα είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή, καθιστώντας το μια ιδανική στάση για νέους ταξιδιώτες.

10. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

thessaloniki_b

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα είναι φημισμένη για την πολύ καλά διατηρημένη ρωμαϊκή, βυζαντινή, και οθωμανική αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της. Με ένα πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν, η Θεσσαλονίκη ψηφίστηκε επίσης ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014. Το Lonely Planet την έχει αξιολογήσει ως μια από τις ένα από τα καλύτερα μέρη για διασκέδαση στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Ισάκ Αλχανάτης

    Γοητευτικο! Μπράβο στην Παυλίνα που το κοινοποίησε!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ