Τρεις Έλληνες στους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους νέους στην Αυστραλία
Καλά Νέα

Τρεις Έλληνες στους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους νέους στην Αυστραλία

Το δημοφιλές αυστραλιανό Financial Review Magazine δημοσίευσε την λίστα BRW Young Rich για το 2015, η οποία περιλαμβάνει τους πλουσιότερους νεαρούς αυτοδημιούργητους κάτω των 40 στην Αυστραλία. Η λίστα περιλαμβάνει 100 εκατομμυριούχους και ανάμεσα τους βρίσκονται και 3 Έλληνες. Όσοι έχουν κληρονομήσει την περιουσία ή τις επιχειρήσεις τους δεν συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα. Στην περσινή λίστα βρίσκονταν δύο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες.

Ποιοι είναι οι Έλληνες της λίστας:

Γιώργος Νάκας – Morgan Sachs Group

Βρίσκεται στην 20η θέση και είναι ο πλουσιότερος αυτοδημιούργητος Ελληνο – Αυστραλός. Η περιουσία του ανέρχεται στα 102 εκατομμύρια δολάρια. Ο 40χρονος Νάκας είναι συνιδιοκτήτης του ομίλου επενδύσεων Morgan Sachs Group μαζί με τον Gavin Fernandez, ο οποίος δεν βρίσκεται στη λίστα καθώς είναι πια 41 ετών. Η εταιρεία τους δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις αυτοκινήτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κτηματομεσιτικών. Συγκεκριμένα μία από τις επιτυχημένες επιχειρήσεις τους είναι η Dutton Garage, η οποία είχε έσοδα 275 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014.

Τιμ Δημητρίου – Acquire

tim demetriou

Βρίσκεται στην 33η θέση με περιουσία 73 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η πρώτη χρονιά που βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα και είναι 31 ετών. Ο Τιμ είναι επικεφαλής των επιχειρησιακών λειτουργιών της Acquire ανά τον κόσμο και έχει βοηθήσει στην επέκταση της ταχείας ανάπτυξης της εκπαίδευσης και της εργασίας των υπηρεσιών της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βοήθησε στην ίδρυση της επιχείρησης πριν από τρία χρόνια, με τον Jesse Sahely, τον Damien Dau και τον John Wall.

Νίκος Γεωργαλής – Geocon

Nick-Georgalis

Ο 39χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στην 36η θέση με περιουσία 72 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι ένα από τα ονόματα πίσω από την κτηματομεσιτική άνθηση στην Καμπέρα. Είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Geocon, μια μεγάλη οικοδομικής εταιρείας. Η ομάδα του κατασκευάζει το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στην Καμπέρα, το Wayfarer, στην περιοχή Belconnen.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ