Τέσσερις αναλλοίωτοι προορισμοί στην Ελλάδα
Καλά Νέα

Τέσσερις αναλλοίωτοι προορισμοί στην Ελλάδα

Ο ιστότοπος Moneyweek παρουσιάζει 4 ελληνικούς προορισμούς που παραμένουν ακόμα αναλλοίωτοι στο χρόνο και προσφέρουν στον επισκέπτη μια αυθεντική εμπειρία με αγνές παραλίες και όμορφες δραστηριότητες. Οι 4 προορισμοί ξεχώρισαν γιατί παραμένουν παρθένοι και ανεξερεύνητοι και συνάμα κρατούν τις παραδόσεις.

1. Μάνη

mani1

Η Μάνη είναι διάσημη και ως το “υιοθετημένο σπίτι” του συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ, τους πύργους της που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην περιοχή, απόδειξη της παράδοσης των Μανιατών να μάχονται, όπου «κάθε άνθρωπος είναι μια οπλαρχηγός και κάθε αγρόκτημα ένα φρούριο”. Ο πληθυσμός θεωρεί ότι κατάγονται από τους Σπαρτιάτες. Μάλιστα, το 1826 ακόμη και οι γυναίκες αγωνίστηκαν και έδιωξαν τους Αιγύπτιους εισβολείς του Ιμπραήμ, χρησιμοποιώντας τα δρεπάνια τους ως όπλα. Είναι η ιδανική τοποθεσία για πεζοπορία.

2. Αίγινα

aigina

Η Αίγινα είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Σαρωνικού, περίπου 40 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά. Ωστόσο, αισθάνεται κανείς πως βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα και το άγχος της Αθήνας. Ιππήλατες άμαξες και η νεοκλασική αρχιτεκτονική είναι μια κληρονομιά της σύντομης περιόδου της Αίγινας ως πρώτη πρωτεύουσα κατά το 1820. Το νησί παρουσιάζει σημαντικά αξιοθέατα όπως ο Ναός της Αφαίας, η Παλαιοχώρα (ο “νησιωτικός” Μυστράς), τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, ο προϊστορικός/ιστορικός οικισμός της Κολώνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πολύ γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Μαραθώνας και η Αγία Μαρίνα. Δημοφιλές τουριστικό κέντρο αποτελεί επίσης το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

3. Σέριφος

SERIFOS-B

Αυτό είναι το νησί που οι Αθηναίοι “κρατούν για τον εαυτό τους», λέει η Amanda Dardanis στην εφημερίδα The Times. Η Σέριφος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και απέχει μόλις δύο ώρες με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά. Οι άνθρωποι έρχονται για την άγρια ομορφιά, τα περίεργα σχήματα των βράχων και τις εντυπωσιακές παραλίες της ακτογραμμής του νησιού.

4. Ύδρα

hydra

Αυτό το νησί του Σαρωνικού βρίσκεται στο Αιγαίο, ακριβώς απέναντι από την Πελοπόννησο, αν και είναι πιο εύκολο να φτάσετε εκεί με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Εδώ γυρίστηκε το 1957 η ταινία Το Παιδί και το Δελφίνι με τη Σοφία Λόρεν. Δεν υπάρχουν μηχανοκίνητα οχήματα, οι ντόπιοι χρησιμοποιούν γαϊδουράκια για να μεταφέρουν βαριά φορτία. Το λιμάνι είναι περιτριγυρισμένο από  αρχοντικά του 18ου και του 19ου αιώνα, από τις ημέρες που το νησί απολάμβανε μεγάλο πλούτο από τη ναυτιλία. Οι καλύτερες παραλίες του νησιού είναι το Μανδράκι και Βλυχού.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ