Φολέγανδρος και Καρδαμύλη στα 25 κορυφαία μυστικά χωριά της Ευρώπης
Καλά Νέα

Φολέγανδρος και Καρδαμύλη στα 25 κορυφαία μυστικά χωριά της Ευρώπης

Ποια είναι άραγε η γοητεία των μικρών πόλεων και χωριών με τα στενά δρομάκια, τις μικρές καφετέριες και τα μοναχικά μαγαζάκια; Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel + Leisure παρουσιάζει 25 μικρά χωριά και πόλεις στην Ευρώπη που παραμένουν κρυμμένες για τους περισσότερους και αξίζουν την προσοχή σας, καθώς σίγουρα θα καταφέρουν αν σας κερδίσουν με την γοητεία τους.

Για το επόμενο σας ταξίδι, τονίζεται στο άρθρο, πρέπει να επιλέξετε μια μικρή πόλη. Δύο ελληνικές πόλεις βρίσκονται ανάμεσα στις 25 επιλογές του ταξιδιωτικού γραφείου. Ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να σας ανταμείψει πολλαπλά. Σύμφωνα με την συγγραφέα Sylvie Bigar που ερεύνησε τα μυστικά αυτά μέρη και κατέληξε στα καλύτερα εξ αυτών τονίζει: «Μια μικρή πόλη προσφέρει περιπέτεια, καινούργια πράγματα, ομορφιά και πρόσβαση στην Ιστορία της. Γνωρίζοντας πως κάποια από αυτά τα διαμάντια βρίσκονται εκεί για τόσα πολλά χρόνια και ο κόσμος δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα…»

Η Φολέγανδρος και η Καρδαμύλη είναι οι 2 ελληνικές πόλεις που συμπεριλήφθηκαν στο Top 25 της Ευρώπης για την αυθεντική εμπειρία που προσφέρουν στον επισκέπτη αλλά και για τις ομορφιές τους.

Δείτε όλη την λίστα: 

1. Bolgheri, Ιταλία

2. Κότορ, Μαυροβούνιο

3. Staufen im Breisgau, Γερμανία

4. Lavenham, Αγγλία

5. Aberdour, Σκωτία

6. Norcia, Ιταλία

7. Roundstone, Ιρλανδία

8. Chassignolles, Γαλλία

9.  Φολέγανδρος, Ελλάδα

Αυτό το ήρεμο μέρος στις Κυκλάδες δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη. Δεν υπάρχουν κτίρια άνω των 2 ορόφων, ούτε μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι, ούτε πολυτελή εστιατόρια, ούτε μπουτίκ. Αντίθέτως, αυτό το απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου έχει μοναδικά όμορφες παραλίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

10. Giornico, Ελβετία

11. Getaria, Ισπανία

12. Marvão, Πορτογαλία

13. Terschelling, Ολλανδία

14. Tisvildeleje, Δανία

15. Arild, Σουηδία

16. Hellnar, Ισλανδία

17. Slavonice, Τσεχία

18. St. Mawes, Αγγλία

19. St.-Geniès, Γαλλία

20. Καρδαμύλη, Ελλάδα

Αν έχετε ακούσει φήμες για απότομα βουνά και λευκές παραλίες στη Μάνη, ισχύουν και αξίζουν να βρεθείτε εκεί. Όσοι γνωρίζουν πηγαίνουν στην Καρδαμύλη για μια αυθεντική και παραδοσιακή εμπειρία.

21. Ullastret, Ισπανία

22. Hall in Tirol, Αυστρία

23. Koguva, Εσθονία

24. Plios, Ρωσία

25. Viscri, Ρουμανία

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ