Έλληνας γιατρός ανοίγει τον δρόμο για τη θεραπεία της λεύκης
Καλά Νέα

Έλληνας γιατρός ανοίγει τον δρόμο για τη θεραπεία της λεύκης

Τον δρόμο για τη θεραπεία της λεύκης ανοίγει η ανακάλυψη Έλληνα δερματολόγου για τις φυσικές ουσίες που κάνουν θαύματα στην αντιμετώπιση των λευκών κηλίδων.

Ο δερματολόγος – φαρμακολόγος, Dr. Παναγιώτης Τσόγκας, δημιούργησε ένα φάρμακο που θεραπεύει την ανίατη ασθένεια που ονομάζεται λεύκη. Η λεύκη αφορά 1-2% του πλυθησμού της γης.

Ξεκίνησε την έρευνα του πριν από 20 χρόνια στο ιατρείο του στην Κοζάνη και διδάχτηκε στα πρώτα βήματα του κοντά στους καλύτερους επιστήμονες της εποχής. Πρόσφατα πατένταρε διεθνώς την εφεύρεση του, άνοιξε ιατρείο στην Αθήνα και σύντομα ανοίγει κέντρα αντιμετώπισης της Λεύκης ( vitiligo-center) σε χώρες του Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει από την Κοζάνη που ξεκίνησα να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ γιατί η θεραπεία της λεύκης είναι ο στόχος ζωής για εμένα» δηλώνει ο Dr Τσόγκας.

Η συγκεκριμένη ασθένεια προσβάλλει αδιακρίτως τον ανδρικό και γυναικείο πληθυσμό του πλανήτη, ανεξάρτητα από το φωτότυπο του δέρματος ή τη φυλή και μπορεί να πρωτοεμφανισθεί σε άτομα κάθε ηλικίας . Η Λεύκη έχει αποδειχθεί ότι είναι συνηθισμένη σε άτομα με άλλες αυτοάνοσες νόσους όπως θυρεοειδική δυσλειτουργία, σακχαρώδης διαβήτη, γυροειδής αλωπεκία, μεγαλοβλαστική αναιμία κ.τ.λ.

Η συχνότητα εμφάνισης της κυμαίνεται από 0,1% – 2% στους περισσότερους πληθυσμούς της γης με εξαίρεση περιοχές με γενετικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις (υγρασία, θερμοκρασία, ηλιοφάνεια) όπου το ποσοστό φθάνει το 8,8% όπως σε Ινδία – Ν. Αμερική. Στο 20 – 38% των ασθενών διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν συγγενείς α” και β” βαθμού να έχουν λεύκη. Τα δε γενετικά δεδομένα μιλούν για κληρονομικότητα πολυπαραγοντική – γονιδιακή που δεν υπακούει στους νόμους του Μendel και που οφείλεται σε μια ανωμαλία που αλλοιώνει τη σύνθεση και διανομή της μελανίνης ή αλλάζει τη βιολογία του μελανοσώματος (μεταφορά – βιογένεση – μελανοποίηση)
Τα ακριβή αίτια της λεύκης ωστόσο παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Η δερματολογική αγωγή γίνεται με γαληνικά φάρμακα και είναι εξατομικευμένη θεραπεία. Πρόκειται για φάρμακα που φτιάχνονται από πρώτες ύλες ακριβώς όπως και στη βιομηχανία, μόνο που το φάρμακο φτιάχνεται αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο ασθενή και για το συγκεκριμένο σημείο του σώματος που έχει το πρόβλημα.  Έτσι, με μια συντονισμένη  συνεργασία μεταξύ γιατρού και φαρμακοποιού  αυξάνεται η βελτίωση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Οι πρώτες ύλες είναι ουσίες του φαρμακείου της φύσης οι οποίες, αποδεδειγμένα σύμφωνα με παλιές  αλλά και πρόσφατες έρευνες, προάγουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων . Οι ουσίες αυτές αυξάνουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του ανοσοποιητικού εξουδετερώνοντας  τις ελεύθερες ρίζες πράγμα που θεωρείται κλειδί στην θεραπεία της λεύκης. Τέτοιες ουσίες είναι η κουρκουμίνη, η καψαϊκίνη το μαύρο πιπέρι, το  λινέλαιο, κτλ.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 3

  1. Αναστασία

    Ζωντανό παράδειγμα ο Κυριος Τσιογκας οτι δεν πρέπει να εγκαταλειπουμε την προσπάθεια όσο χρόνο και αν χρειαστεί να επιτύχουμε τον στόχο .θα χαρισει με αυτην την υπομονη το χαμόγελο σε πολλά άτομα ελπίζω να ειμαι και εγω ένα από αυτά τα άτομα .Συγχαρητήρια!


  2. Παύλος Μελας

    Από παιδάκι 10 ετών με το πρόβλημα της “λεύκης των άκρων”.. Πέρασα άσχημα εφηβικά χρόνια με το κόμπλεξ της λεύκης, μια ζωή με τα χέρια στις τσέπες για να κρύψω την λεύκη.. Εύχομαι πραγματικά οι προσπάθειες και η επιμονή του κ. Τσόγκα
    να απαλλάξει από αυτό το “στίγμα” ειδικά τους νέους και τις νέες..Συγχαρητήρια κύριε Τσόγκα!!


  3. Χριστίνα Ξυδιά

    Υποφέρω απο τη λεύκη από την ηλικία των 10 ετών.Σε πολύ μικρό βαθμό σε αυτή την ηλικία .Τώρα πια είμαι 38 η λεύκη έχει εξαπλωθεί σε όλο το σωμα και αναρωτιέμαι αν γίνεται κάτι πέρα απο αυτο που λένε όλοι:ζήσε με αυτό.Δεν δέχομαι ότι το 2017 που η επιστήμη έχει κάνει γιγάντια βήματα και πλέον θεραπεύονται οι μέχρι τώρα ανίατες ασθένειες να μην υπάρχει μια θεραπεία για εμάς που αντιμετωπίζουμε αυτο το πρόβλημα.Ελπιζω ο κύριος Τσόγκας να έχει βρει τη λύση.Θα βoηθήσει πολύ κόσμο!!!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ