National Geographic: 4 προτάσεις για ψαγμένους ταξιδιώτες στην Ελλάδα
Καλά Νέα

National Geographic: 4 προτάσεις για ψαγμένους ταξιδιώτες στην Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες, σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic Traveller. Πόσο καλά όμως γνωρίζετε τα νησιά και τα θέλγητρα της ενδοχώρας; Το National Geographic δημοσίευσε έναν οδηγό για τους μυημένους στα ταξίδια με 4 προτάσεις που θα αποζημιώσουν με το παραπάνω κάθε ταξιδιώτη.

1. Αθήνα: Δεν είναι μόνο η Ακρόπολη

Όπου κι αν σταθείτε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, αποκλείεται να μην δείτε την Ακρόπολη. Ο Παρθενώνας χτίστηκε για να τιμήσουν την προστάτιδα της πόλης, την Θεά Αθηνά και ως μια συνεχής υπενθύμιση στους κατοίκους για το πόσο ευγνώμονες πρέπει να είναι. 2 χιλιετίες μετά, είναι ακόμα ορατή από κάθε δρόμο της πόλης. Το παρακείμενο Μουσείο της Ακρόπολης, φιλοξενεί τις ζωφόρους του Παρθενώνα από το 2009 και είναι μια εύγλωττη έκκληση για την επιστροφή των υπόλοιπων Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο.

2. Ιδανικός προορισμός για περιπατητές

Μόνο περπατώντας στα δρομάκια και τις πλατείες των πόλεων μπορεί κανείς να γευτεί την πραγματική Ελλάδα.

3. Ήπειρος: Αξίζει την προσοχή σας

Η Ήπειρος είναι ενδιαφέρουσα – οι κορυφές της Πίνδου που προεξέχουν απότομα, τα Ιωάννινα που βρίσκονται στην άκρη της λίμνης και η ερειπωμένη ρωμαϊκή πόλη της Νικόπολης θα σας μαγέψουν.

4. Φολέγανδρος: Η «μικρή αδερφή» της Σαντορίνης

Ρίχνοντας το βλέμμα βορειο-δυτικά μέσα στο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα που τυλίγει την Οία, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης θα μπορέστε να ανακαλύψετε ένα μυστικό για λίγους. Η Φολέγανδρος βρίσκεται 31 μίλια μακριά. Πλοία από το λιμάνι του Αθηνιού θα σας μεταφέρουν σε περίπου 70 λεπτά στο Καραβοστάσι, του οποίου η αποβάθρα είναι η μόνη παραχώρηση του νησιού στον θόρυβο και την κίνηση.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ