Ομογενής κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ
Καλά Νέα

Ομογενής κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ

Η ελληνικής καταγωγής Γαβριέλλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στον χορό. Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης του 2015 ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι πρώτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Στοκχόλμης τον Ιανουάριο 2015 και στο Πρωτάθλημα Γαλλίας δεν ήταν τυχαίες.

Γεννήθηκε στις 10 Μαίου 1995 στο Κλερμόντ-Φεράντ της Γαλλίας. Η μητέρα της Κατρίν είναι προπονήτρια πατινάζ, ο πατέρας της ζει πλέον στο Τέξας.

«Ο πατέρας μου είναι από την Αθήνα, αλλά όλη η οικογένεια του κατάγεται από την Κρήτη. Ήξερα να λέω κάποιες φράσεις στα ελληνικά, αλλά δεν έχω ταξιδέψει στην Ελλάδα για πολλά χρόνια και έτσι τα ξέχασα όλα» δήλωσε στην εφημερίδα «L’Equipe».

Με τον Γκιγιόμ συνεργάζονται από 9 ετών, μετά από πρόταση της μητέρας της Γαβριέλλας, η οποία ήταν και η προπονήτριά τους. Μετακόμισε από την Γαλλία στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Ιούλιο του 2014 μαζί με τον παρτενέρ της, συνεχίζοντας τις σπουδές και τις προπονήσεις τους.

Μαζί με τον Γκιγιόμ κέρδισαν 2 χρυσά μετάλλια στα Grand Prix και 1 χάλκινο. Το 2012 κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στο Grand Prix Νέων και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2013.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ