Οι Έλληνες που διέπρεψαν παγκοσμίως τον Μάρτιο
Αφιερώματα

Οι Έλληνες που διέπρεψαν παγκοσμίως τον Μάρτιο

Για ένα ακόμη μήνα Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα, κατάφεραν να διαπρέψουν, να καταργήσουν τα σύνορα και να μας κάνουν περήφανους με τα κατορθώματά τους. Η ομάδα του ellines.com διάλεξε 6 από αυτούς που τον μήνα Μάρτιο με το έργο και την προσωπικότητά τους προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση.

1. Σταμάτης Κριμιζής – Διαβάστε περισσότερα

Το Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος των ΗΠΑ (Smithsonian Air and Space Museum) απένειμε το βραβείο Lifetime Achievement στον Έλληνα ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή για τη συνολική συμβολή του στην επιστήμη του Διαστήματος καθώς για περισσότερα από 45 χρόνια καινοτομεί στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.

2. Μαίρη Κατράντζου – Διαβάστε περισσότερα

Η Μαίρη Κατράντζου κέρδισε το βραβείο του Fashion Fund που διοργανώνεται κάθε χρονιά από το περιοδικό Vogue και το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας. Η γνωστή Ελληνίδα σχεδιάστρια κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο που προσφέρει στους σχεδιαστές ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα καθοδήγησης για 12 μήνες καθώς και 200.000 λίρες για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την επιχείρηση τους περαιτέρω.

3. Θέση Καζούκα και Γιώτα Καραλουκά – Διαβάστε περισσότερα

Δύο ελληνικής καταγωγής κορίτσια κατάφεραν με την εταιρεία που δημιούργησαν να βρεθούν στην τρίτη θέση της λίστας με τις 50 κορυφαίες γυναίκες επιχειρηματίες της Αυστραλίας κάτω των 40 ετών για το 2015. Η Θέση Κουζούκα και η Γιώτα Καραλουκά, από απλές bloggers μόδας κατάφεραν να γίνουν επιχειρηματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, με παγκόσμια επιτυχία. Αποτελούν παράδειγμα του πως τα social media μπορούν να οδηγήσουν μια εταιρεία στην επιτυχία. Οι δυο τους ίδρυσαν το διαδικτυακό κατάστημα Sabo Skirt.

4. Ευδοξία Κακάνη – Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητές στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια στην Ιταλία δημοσίευσαν μελέτη που παρέχει νέα εξήγηση στην υψηλή μολυσματικότητα ορισμένων ειδών κουνουπιών. Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχε και μια Ελληνίδα επιστήμονας, η Ευδοξία Κακάνη. Η Ευδοξία Κακάνη είναι μία από τους βασικούς ερευνητές. Είναι ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Περούτζια και του Χάρβαρντ. Έχει καταγωγή από την Κατερίνη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

5. Λευτέρης Πιταράκης – Διαβάστε περισσότερα

Ο φωτογράφος του Associated Press Λευτέρης Πιταράκης ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής φωτογράφου του AP στην Τουρκία, με έδρα την Κωνσταντινούπολη.Κάλυψε 3 πολέμους στη Λωρίδα της Γάζας και η δουλειά του από τον πόλεμο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και των πολεμιστών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα φωτογράφων του ΑΡ, ήταν στους φιναλίστ για το Βραβείο Pulitzer.

* Έλληνες επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εικαστικοί, ζωγράφοι, αστυνομικοί, φωτογράφοι, μάνατζερ, ηθοποιοί, αναδεικνύονται συνεχώς μέσα από δημοσιογραφική έρευνα και την εξαιρετικά πολύτιμη βοήθεια των μελών της κοινότητας. Κάθε μήνα θα σας παρουσιάζουμε τους 5 σημαντικότερους Έλληνες, λαμβάνοντας υπόψιν την επιρροή του έργου τους και την αναγνωσιμότητα της σελίδας τους στο ellines.com.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ