Σούνιο: Η πρώτη υποβρύχια χορευτική παράσταση παγκοσμίως
Καλά Νέα

Σούνιο: Η πρώτη υποβρύχια χορευτική παράσταση παγκοσμίως

Για πρώτη φορά στον κόσμο οι χορογράφοι Αποστολία Παπαδαμάκη και Sophie Bulbuyan σε συνεργασία με καλλιτέχνες από 10 χώρες θα παρουσιάσουν μια υποθαλάσσια χορευτική παράσταση με τον τίτλο «Σταγόνες της Αναπνοής«. 14 καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο θα εκτελέσουν μια υποβρύχια χορογραφία σε μια από τις ομορφότερες ακτές της Μεσογείου, στην παραλία στο ακρωτήριο του Σουνίου, στον αρχαιοελληνικό ναό του Ποσειδώνα. Ο υποβρύχιος ηχητικός σχεδιασμό της Escoitar (από τον Enrique Tomas) θα προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου στο κοινό, ενώ η υποβρύχια σκηνογραφία και τα κοστούμια (από τον Γιώργο Γεωργίου) θα δημιουργήσει ένα μοναδικό οπτικό τοπίο. Οι «Σταγόνες της Αναπνοής» είναι μέρος του έργου «Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου», το οποίο είναι ένα πολυμορφικό έργο με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Δημιουργικής Ευρώπης, και του προγράμματος Horizon 2020 για την περίοδο Ιανουαρίου 2015 – Φεβρουαρίου 2016. Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 25-27 Σεπτεμβρίου 2015.

Επίσης για πρώτη φορά στον κόσμο, θα υπάρχει υποβρύχιο κοινό! Πιστοποιημένοι αυτοδύτες, πλήρως εξοπλισμένοι, θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την παράσταση κάτω από το νερό καθισμένοι σε υποβρύχια παγκάκια. Ο καθένας που διαθέτει μάσκα μπορεί να παρακολουθήσει την υποβρύχια παράσταση, όσο για το κοινό που προτιμά να μείνει στεγνό, μπορεί να παρακολουθήσει μέσα από μια οθόνη στην παραλία, καθώς 3 υποβρύχιες κάμερες θα μεταδίδουν ζωντανά την παράσταση.

Το νερό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πόρους στον κόσμο, μια μορφή ενέργειας, μια κατάσταση της φύσης. Δεν γνωρίζει σύνορα, καμία πολιτική, κανένα θρήσκευμα, αυτό είναι ένα στοιχείο που γεφυρώνει και ενώνει τους ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Ευδοκια Φιλιππου

    Πιστευω οτι θα ζησουμε μια μοναδικη ιδιαιτερη εμπειρια!!!!

    Καταπληκτικη ιδεα.

    Εχω εισητηριο για επιφενεια θαλασσας χρειαζομαι επικοινωνια για την ακριβη τοποθεσια παραλιας ευχαριστω!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ