Washington Post: Η ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο γύρος και μουσακάς
Καλά Νέα

Washington Post: Η ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο γύρος και μουσακάς

Η Ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο ο γύρος και ο μουσακάς σύμφωνα με την Washington Post. Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στη γνωστή εφημερίδα με τίτλο «Greek out over veggies with Aglaia Kremezi». Οι Αμερικανοί μαθητές μαγειρικής της κ. Κρεμέζη συνθέτουν χορτοφαγικά πιάτα με αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στις βασικές πρώτες ύλες όπως οι ντομάτες και τα φασόλια. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει με τον άντρα και τα σκυλιά της στη Τζιά. Ανοιξη και αρχές φθινόπωρου η Αγλαϊα και ο Κώστας ξεναγούν μικρές ομάδες Αμερικανών στη Μεσογειακή γαστρονομία και στα πέτρινα μονοπάτια του νησιού.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από το άρθρο:

Ίσως έχετε ακούσει έναν μύθο, ότι η ελληνική κουζίνα είναι μόνος γύρος και μουσακάς. Δεν είναι αλήθεια σύμφωνα με την συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Αγλαϊα Κρεμέζη.

«Η ίδια η χώρα δεν προσφέρεται για κρέας. Είναι αρκετά ορεινή, και δεν υπήρχε κανένας τρόπος για να παράγουν αρκετό κρέας για να ταΐσουν τους πάντες» λέει η Κρεμέζη, η οποία ζει στο νησί της Κέας.

«Οι άνθρωποι τα έβγαζαν πέρα με ότι μπορούσαν να καλλιεργήσουν και όσα ζώα μπορούσαν να διατηρήσουν». Στο βιβλίο της «Μεσογειακά χορτοφαγικά γεύματα» περιγράφει πόσο ευέλικτα είναι γεύματα με λαχανικά, όσπρια και μπαχαρικά, σίγουρα περισσότερο από όσο πιστεύει η πλειοψηφία!

«Έτσι έμαθα να μαγειρεύω από τη μητέρα και τη γιαγιά μου. Ποτέ να μην πετάω τα λαχανικά στο ψυγείο και να τα ξεχνάω» τονίζει.

Πηγή: Washington Post

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ