Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου
Καλά Νέα

Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού και θεμελίωσης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (World Trade Center), στο Νότιο Μανχάταν. Η ομώνυμη εκκλησία είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πτώση των δίδυμων πύργων και θα ξανακτιστεί με σχέδια του Ισπανού αρχιτέκτονα, Σαντιάγο Καλατράβα.

Η εκκλησία έχει ήδη συγκεντρώσει 7 εκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά 38 εκατομμύρια που χρειάζονται για την ανέγερση και αναμένεται να είναι έτοιμη το 2016.

Ο Καλατράβα δήλωσε πως άντλησε την έμπνευση του από την Αγιά Σοφιά και θα είναι μία μίξη πέτρας και γυαλιού όπου το φως θα λάμπει από το εσωτερικό. Η εκκλησία θα χωράει 150 άτομα, ενώ η παλιά εκκλησία που καταστράφηκε είχε χωρητικότητα μόλις 80 ατόμων. Κάποια από τα παλιά αντικείμενα της εκκλησίας σώθηκαν και θα τοποθετηθούν στη νέα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό με τη συμμετοχή των ιεραρχών- μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δήλωσε:

«Θυμόμαστε αυτό το μέρος γεμάτο με συντρίμμια και 3000 αθώα θύματα. Περπατούσαμε τότε με βαριά καρδιά στο σημείο που βρισκόταν ο Άγιος Νικόλαος. Η εκκλησία δεν υπήρχε πια. Στεκόμασταν εκεί παγωμένοι, είχαμε παραλύσει και κλαίγαμε» δήλωσε.

«Ο Άγιος Νικόλαος δεν θα είναι πλέον μόνο μία ελληνορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα γίνει Ιερό Εθνικό Προσκύνημα για όλους τους Ορθοδόξους, για τον Ελληνισμό και προσκύνημα για όλο τον Αμερικανικό λαό» συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ