Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με διεθνές βραβείο για την εφαρμοσμένη φυσική
Καλά Νέα

Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με διεθνές βραβείο για την εφαρμοσμένη φυσική

Ο 38χρονος Έλληνας ερευνητής Δημήτρης Παπαναστασίου βραβεύθηκε με το διεθνές βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής «Curt Brunnée Award» για τη φασματομετρία μάζας. Το βραβείο απονέμεται κάθε τρία χρόνια από τη Διεθνή Εταιρεία Φασματομετρίας Μάζας σε έναν επιστήμονα- ερευνητή για την εξαιρετική συμβολή του στην ανάπτυξη καινοτόμων επιστημονικών οργάνων και αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση παγκοσμίως για ερευνητές έως 45 ετών στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου τιμήθηκε για την προώθηση της θεωρητικής κατανόησης της συμπεριφοράς των ιόντων στην αέρια φάση και την εφαρμογή της γνώσης αυτής στον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων ιοντικών οπτικών συστημάτων. Αποφοίτησε από το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2001 απέκτησε το MSc στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και το 2005 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή ως υπότροφος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συμβουλίου Έρευνας Μηχανολογικών και Φυσικών Επιστημών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του New Mexico των ΗΠΑ, στην ανάπτυξη νέων βιοαναλυτικών τεχνικών. Το 2010 ιδρύει την εταιρία Fasmatech Science & Technology στην Αθήνα με αντικείμενο τον σχεδιασμό και κατασκευή επιστημονικών οργάνων με εφαρμογές στην βιοαναλυτική χημεία και την διαγνωστική.

Η Fasmatech S.A. διατηρεί εργαστήρια στο Τεχνολογικό & Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος», εντός των εγκαταστάσεων του Κέντρου Έρευνας «Δημόκριτος». Η επιλογή του Δ. Παπαναστασίου έγινε μετά από σχετική πρόταση της Ελληνικής Εταιρίας Φασματομετρίας Μάζας, η οποία επίσης εδρεύει στον «Δημόκριτο».

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Williamheks

    Really appreciate you sharing this post.Really looking forward to read more. Laviolette


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ