WSJ: Ταξίδευσαν στην Ελλάδα εμπνευσμένοι από τον Πέρσι Τζάκσον
Καλά Νέα

WSJ: Ταξίδευσαν στην Ελλάδα εμπνευσμένοι από τον Πέρσι Τζάκσον

Ένα οικογενειακό ταξίδι στην Ελλάδα εμπνευσμένο από τις περιπέτειες του Πέρσι Τζάκσον, είναι ποτέ δυνατόν; Σύμφωνα με την Wall Street Journal και τον συντάκτη της Liam Callanan είναι! Η γνωστή σειρά βιβλίων και κινηματογραφικών ταινιών «Οι περιπέτειες του Πέρσι Τζάκσον», έστειλαν έναν πατέρα και την κόρη του στην αναζήτηση των αρχαίων θεών και μιας «θεϊκής» περιπέτειας. Όπως εξηγεί στο άρθρο του με τίτλο «Ένα οικογενειακό ταξίδι στην Ελλάδα εμπνευσμένο από τον Πέρσι Τζάκσον», το ταξίδι με την κόρη του ήταν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία.

«Τα πνευμόνια μου έκαιγαν και τα πόδια μου πονούσαν. Η πρώτη μου εμφάνιση ως Ολυμπιακός Αθλητής δεν πήγε καλά. Αλλά και πάλι, υπέφερα από το τζετ λαγκ και από το σακίδιο μου. Η 11χρονη κόρη μου είχε αποφασίσει πως ο καλύτερος τρόπος να «ζήσουμε» την εμπειρία της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν να τρέξουμε στον στίβο, όπου ο γιος του Δία Ηρακλής έτρεχε. Κάτω από τον καυτό ήλιο, ήταν το πιο έξυπνο πράγμα να κάνεις; Όχι. Έκανε την αρχαιότητα να ζωντανεύσει; Μα τους θεούς ναι!» γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.

«Η κόρη μου Honor» συνεχίζει, «δεν είναι μόνο αθλήτρια, αλλά και βιβλιοφάγος, και ιδιαιτέρως με τη σειρά βιβλίων «Πέρσι Τζάκσον».  Στα βιβλία του Rick Riordan, παρακολουθούμε τα παιδιά των Αρχαίων Θεών να ζουν στον σύγχρονο κόσμο και ενέπνευσαν την κόρη μου να ψάξει ακόμα βαθύτερα και με παρακίνησε να οργανώσω μια εκπαιδευτική περιπέτεια μιας εβδομάδας στην Ελλάδα. Ήλπιζα να δείξω στην κόρη μου πως ο συγγραφέας αξιοποίησε μερικές από τις βασικές ιστορίες του Δυτικού πολιτισμού. Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι η κόρη μου θα με δίδασκε επίσης. Η Ελλάδα είναι ένα μοναδικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς. Ίσως περισσότερο τώρα από ποτέ. Τα αναβαθμισμένα μουσεία έχουν βελτιώσει την εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης από τους παγκοσμίως γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους. Γρήγοροι αυτοκινητόδρομοι κάνουν τις μετακινήσεις ευκολότερες. Και οι τιμές είναι χαμηλές. Σκοπός μας ήταν το ταξίδι μας να περιλαμβάνει όσο περισσότερα μέρη σχετιζόμενα με θεότητες ήταν δυνατόν, Αθήνα, Δελφοί, Ολυμπία και Όλυμπος. Θα πετούσαμε και ως την Κρήτη για να δούμε που έζησε ο Δίας ως παιδί, όπως λέγεται».΅

Πηγή: Wall Street Journal

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ