Ο Έλληνας καλλιτέχνης που επέλεξαν στο CERN
Καλά Νέα

Ο Έλληνας καλλιτέχνης που επέλεξαν στο CERN

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός του CERN κατέρτισε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το όνομα Accelerate@CERN και φιλοξενεί για ένα περίπου μήνα στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή, καλλιτέχνες προκειμένου να δημιουργήσουν θεματικά έργα τέχνης. Φέτος, ανάμεσα στους τυχερούς βρίσκεται ο Έλληνας Νίκος Παπαδόπουλος, που είχε υποβάλλει το σχέδιό του με τίτλο «Ο Κήπος των Σωματιδίων».

Η επιλογή του ελληνικής συμμετοχής έγινε μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, η επιλογή του Παπαδόπουλου έγινε με γνώμονα το καλλιτεχνικό του ιστορικό και την πρωτοτυπία του project του, «το οποίο συνδυάζει τη μελέτη της φύσης και της επιστήμης με έναν τρόπο που αναδεικνύει τόσο το εννοιολογικό υπόβαθρο της μεταξύ τους σύνδεσης όσο και την αισθητική πτυχή της εικαστικής προσέγγισης που θα επιχειρήσει ο καλλιτέχνης».

O Έλληνας εικαστικός θα ταξιδέψει για ένα μήνα στην Ελβετία και ύστερα θα κληθεί να μετουσιώσει την εμπειρία του σ” ένα έργο τέχνης, που ύστερα θα κάνει το γύρο του κόσμου, εκτεθειμένο σε πολλά σημαντικά καλλιτεχνικά κι επιστημονικά ιδρύματα.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος που γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1998-2003) και το 2010 έλαβε το μεταπτυχιακό του στις Καλές Τέχνες. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ