Έλληνας σχεδιάζει drones για ανθρωπιστικούς σκοπούς
Καλά Νέα

Έλληνας σχεδιάζει drones για ανθρωπιστικούς σκοπούς

O επιχειρηματίας Ανδρέας Ραπτόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian σχεδιάζει μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα ή Drones με «ανθρωπιστικό» όμως χαρακτήρα, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ιατρικό υλικό σε δυσπρόσιτες περιοχές.

«Όταν κανείς σκέφτεται όλες τις εταιρείες ρομποτικής στον κόσμο, διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν πολλές που ο πρώτος πελάτης τους να μην προερχόταν από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο εμείς θα αντικαταστήσουμε το στρατιωτικό με το ανθρωπιστικό» επισημαίνει ο Α. Ραπτόπουλος.

Η ιδέα του για τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα (drones) που θα πλαισιώνονται από ένα δίκτυο παροχής ιατρικών προμηθειών, προέκυψε πριν μια παρουσίαση στο Singularity University της Silicon Valley και εξελίχθηκε σε μία startup εταιρεία που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με οκτώ κινητήρες θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μικρών αντικειμένων, βάρους μέχρι δύο κιλών. Το σύστημα θα περιλαμβάνει τα ίδια τα αεροσκάφη, σταθμούς προσγείωσης όπου τα πακέτα θα μεταβιβάζονται και το λογισμικό που θα εξασφαλίζει την άφιξή τους στον προορισμό. Λόγω της μικρής «ζωής» της μπαταρίας, τα drones θα πρέπει να συνεργάζονται. Αντί για ένα drone που θα πετά για 60 λεπτά, θα υπάρχουν έξι, που το καθένα θα πετά για 10 λεπτά.

Η εταιρεία Matternet έχει πραγματοποιήσει δοκιμές στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ως πρώτοι χρήστες «στοχεύονται» υπηρεσίες παροχής βοήθειας, καθώς και φορείς του χώρου της φαρμακευτικής και των logistics. Σε ιδεατό επίπεδο, βάσεις και drones θα μπορούν να αγοραστούν από χωριά.

Πηγή: Greekreporter

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ