«Οι Έλληνες»: έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα στη Βόρεια Αμερική
Καλά Νέα

«Οι Έλληνες»: έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα στη Βόρεια Αμερική

Μεγάλη έκθεση για τις ελληνικές αρχαιότητες υπό τον τίτλο “The Greeks” προετοιμάζει το Μουσείο Πολιτισμού του Καναδά, το Μουσείο Field του Σικάγο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον. Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό τον Ιούνιο του 2015 ξεκινώντας από το Οντάριο.

Περισσότερα από 500 αντικείμενα από 22 ελληνικά μουσεία θα αποτελέσουν αυτήν την μεγαλειώδη έκθεση και σκοπός είναι να αποτελέσει τη μεγαλύτερη και πιο περιεκτική έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Αμερική.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Field, Richard Lariviere, επιβεβαίωσε τα μεγαλεπήβολα σχέδια λέγοντας πως «Το Μουσείο Field και το Ελληνικό Εθνικό Μουσείο του Σικάγο συνεργάζονται για να φέρουν στην Αμερική μερικούς από τους σπουδαιότερους ελληνικούς θησαυρούς. Θα είναι η αρτιότερη έκθεση τέτοιου τύπου των τελευταίων ετών».

Μεταξύ των εκθεμάτων, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, θα είναι η εικονική προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Πέλλα, τα εντυπωσιακά αγάλματα της αρχαϊκής περιόδου Κούροι και χρυσά κοσμήματα από διάσημους τάφους.

Το Μουσείο Πολιτισμού του Καναδά σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας οργάνωσαν το ταξίδι της έκθεσης, η οποία θα βρεθεί στο Οντάριο, έπειτα στο Σικάγο, ενώ τελευταίος σταθμός θα είναι η Ουάσινγκτον και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Πολιτισμού του Καναδά, Mark O’Neill, τόνισε πως η έκθεση θα βελτιώσει την αντίληψη του κοινού για την ιστορία του Ελληνικού λαού και για τη συνεισφορά των Ελλήνων στην ανάπτυξη της Φιλοσοφίας, της Δημοκρατίας και των Τεχνών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ