Σπεσιαλίστας των επιχειρήσεων στην Αυστραλία
Σημαντικοί Έλληνες

Σπεσιαλίστας των επιχειρήσεων στην Αυστραλία

Ο Μάρκος Μπούρης είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρείας  «Wizard Home Loans», της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας δανείων κατοικίας. Επίσης, το 2007 δημιούργησε και την εταιρία Yellow Brick Road της οποίας είναι και Πρόεδρος.

Ξεκίνησε από φτωχή οικογένεια, οι γονείς του όμως Γιώργος και Μάρσα Μπούρη του έδωσαν τις σωστές αρχές και την πειθαρχεία που χρειαζόταν για να πετύχει.

Το 1996 ιδρύει την εταιρεία Wizard Home Loans, το 2004 η εταιρεία πωλήθηκε για 500 εκατομμύρια δολάρια στην General Electric. Διορίστηκε μη εκτελεστικός Πρόεδρος της General Electric το 2004 και παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009.

Στις 18 Ιουνίου του 2009 γίνεται Πρόεδρος της  TZ Limited. Τα τελευταία χρόνια είναι Πρόεδρος της  Yellow Brick Road, εταιρεία που ασχολείται με οικονομικό σχεδιασμό, επενδυτική συμβουλευτική και δανειοδότηση.

Τον Αύγουστο του 2011, τον επέλεξαν για τη μη εκτελεστική θέση του Προέδρου της Anteo Diagnostics, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας που παρέχει καινοτόμες ιατρικές διαγνωστικές τεχνολογίες. Την ίδια θέση διατηρεί και την Serena Resources Limited, που αναζήτα ευκαιρίες εξόρυξης χαλκού στη Χιλή.

Το 2004 γίνεται Καθηγητής Τραπεζικού, Οικονομικου και Επιχειρηματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο New South Wales Australian School of Business

Το 2005 είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στην λίστα με τους πιο πλούσιους Αυστραλούς και έκτοτε η παρουσία του είναι μόνιμη και κατέχει και μια θέση στους πλουσιότερους Έλληνες της Αυστραλίας.

Στη δεκαετία του ’90 ο κ. Μπούρης πρωταγωνιστούσε ο ίδιος στα διαφημιστικά της εταιρίας του, με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαιτέρως γνωστός. Η δημοφιλία του έδωσε ουσιαστικά και την θέση του παρουσιαστή για την τηλεοπτική εκπομπη Apprentice, που βγήκε στον αέρα το 2009.

Το 2011 ήταν και πάλι παρουσιαστής στο The Celebrity Apprentice Australia, με τη συμμετοχή διάσημων προσώπων στην Αυστραλία και ήταν ένα από τα προγράμματα με τις υψηλότερες θεαματικότητες. Η εκπομπή συνέχισε για δεύτερη σεζόν το 2012.

Είναι υποστηρικτής των Sydney Roosters και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Αρθρογραφεί σε γνωστές εφημερίδες όπως  The Sunday Telegraph, BRW, Real Living, Smart Property Investment and Business Spectator και έχει συγγράψει και βιβλία όπως το «Wealth Wizard» και το  «The Yellow Brick Road to Your Financial Security»

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ