Ο εφευρέτης του σημαντικότερου διαγνωστικού τεστ δυσλεξίας
Σημαντικοί Έλληνες

Ο εφευρέτης του σημαντικότερου διαγνωστικού τεστ δυσλεξίας

Ο Γιώργος Παυλίδης είναι καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κλινικός Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Penn State University των ΗΠΑ και ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών. Είναι επίσης Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας από το 1983 ως σήμερα.

Ο Έλληνας επιστήμονας αρίστευσε στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Σε ηλικία 23 ετών γίνεται λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και μέχρι 25 ετών διηύθυνε 20 μεγάλα ερευνητικά προγράμματα στην Αγγλία, Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Το 1978 εφηύρε το τεστ οφθαλμοκίνησης, διεθνώς γνωστό και ως PAVLIDIS TEST. Το συγκεκριμένο τεστ επιτρέπει, από την προσχολική ακόμα ηλικία, την ακριβή πρόγνωση-διάγνωση της δυσλεξίας και της διάσπασης προσοχής. Η μέθοδος αναγνωρίστηκε διεθνώς με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδά, Αγγλία και χρησιμοποιείται από πολλά Πανεπιστήμια, ανάμεσά τους τα Harvard, Boston, Penn State, Columbia και πολλά άλλα.

Έχει κάνει περισσότερες από 180 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων βιβλίων.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 5

  1. Νάντια Σταυροπούλου

    Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να σας γνωρίσω μέσω της επαγγελματικής μας συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Να είστε πάντα καλά και να προσφέρετε!


    • Θεοδωροπουλος γεωργιος

      Καλημερα πριν 20 περιπου χρονια ειδατε το γιο μου χρηστο θεοδωτοπουλο και διεγνωσθη με διασπαση προσοχης σας ευχαριστω για τη βοηθεια σας και ογιος μου τελιωσε φυσικοθεραπεια και τωρα τελειωνει ιατρικη ειναι στο εκτο ετοςκαναμε εξαιρετικη δουλια σας ευχομαι να ειστε παντα καλα και να βοηθατε τα παιδια μας με τος εξαιρετες γνωσεις σαςκαλες γιορτες


    • Dyslexia Centers

      Σας ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια. Είναι τιμή και χαρά μας να προσφέρουμε στους ανθρώπους.


  2. Δημήτριος Νικόλαος Φλεμετάκης Κερασούντος 9-11 Νέα Σμύρνη Αθήνα

    Συγχαρητήρια κ. καθηγητά καί σας εύχομαι ολόψυχα καλές Χριστουγεννιάτικες εορτές με την οικογένειά σας! Είμαι 67 ετών (1/8/1952) καί θα ήθελα να μάθω αν γίνεται να διαγνώσει κάποιος ειδικός επιστήμονας σαν εσάς αν είχα δυσλεξία όταν ήμουν μικρός. Ενώ από το δημοτικό μελετούσα και διάβαζα, δεν μπορούσα να γράψω αυτά πού μελετούσα αν καί είμουν σίγουρος πως τα είχα μάθει. Επίσης δύσκολα συγκεντρωνόμουν παρόλο πού είχα την επιθυμία και την διάθεση να μάθω. Τελείωσα το εξατάξιο Γυμνάσιο στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου καί ύστερα φοίτησα στο Πολυτεχνείο Αλεξανδρείας στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών (αφού αυτό ήταν το επάγγελμα των αείμνηστων παππού μου και του πατέρα μου) στην Αίγυπτο αλλά το εγκατέλειψα μετά από τρία χρόνια γιατί αδυνατούσα να παρακολουθήσω τα δύσκολα Αραβικά καί Αγγλικά επιστημονικά βιβλία. Πάντως τελείωσα με αλληλογραφία μία σχολή ηλεκτρονικών στην Ελλάδα και διέπρεψα επαγγελματικά αφού είχα επί 25 χρόνια δική μου επιχείρηση στην Αθήνα. Μηχανοργάνωνα μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις πουλώντας τους Η/Υ περιφερειακά αναλαμβάνωντας την Τεχνική τους Υποστήριξη! Από το 2012 απολαμβάνω την σύνταξη μου μετά από 40 χρόνια συνεχούς εργασίας! Τώρα πού κάθομαι επειδή το πάθος από μικρό παιδί ήταν καί είναι η μουσική καί το τραγούδι (είμουν ντράμερ ροκάς καί τραγουδιστής ταυτόχρονα στο σχολείο καί στο Πολυτεχνείο, εδώ και 3 δεκαετίες ασχολούμαι ερασιτεχνικά πάντα μόνο με το τραγούδι. Τραγουδάω ελληνικό έντεχνο και λαϊκό αλλά καί ξένο ρεπερτόριο της δεκαετίας τού 60-70, αλλά αν δεν έχω μπροστά μου (από παλιά γίνονταν αυτό) γραμμένους τούς στίχους μού είναι αδύνατον να τραγουδήσω αφού δεν μπορώ να αποστήθισω τούς στίχους από τότε πού θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδά. Όταν όμως τους έχω μπροστά μου τραγουδώ χωρίς κανένα πρόβλημα αρκεί να τούς ρίχνω πού καί πού ματιές, όπως κάνουν τώρα τελευταία και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τραγουδιστές πού παρακολουθούν την ώρα πού τραγουδούν σε μικρές καί μεγάλες πίστες έχοντας μπρος τους χαμηλά, οθόνες μόνιτορ με τούς στίχους να κυλούν μπροστά τους! Πέρσι θέλησα να μάθω κλαρινέτο αλλά δυσκολεύομαι. Διάβασα το άρθρο γιά εσάς καί έλαβα το θάρρος να σας γράψω! Σας ευχαριστώ πολύ πού διαθέσατε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε την επιστολή μου!
    Καλό 🌃 και καλό ξημέρωμα 🌅 😴 😴 😴 😴


  3. Dyslexia Centers


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ