Κληρονόμησα την ελληνική αποφασιστικότητα  από τον πατέρα μου
Σημαντικοί Έλληνες

Κληρονόμησα την ελληνική αποφασιστικότητα από τον πατέρα μου

Ο Μιχάλης Κάπελλας είναι ένα από τα πιο γνωστά στελέχη στη διεθνή αγορά Τεχνολογίας με θητεία σε δεκάδες εταιρίες.

Γεννημένος στο Οχάιο στις 19 Αυγούστου 1955, είναι Πρόεδρος και CEO της VCE, στη διοίκηση της ένωσης της Cisco και της EMC με επένδυση από την Intel και την VMware, που εξειδικεύεται σε συστήματα υπολογισμών.

Ανέλαβε ουσιαστικά  την Acadia, που αποβλέπει στην επιτάχυνση της μεταμόρφωσης του datacenter, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να μειώσουν σε δραστικό βαθμό τα κόστη τους, υλοποιώντας την ίδια στιγμή με περισσότερο γρήγορο όσο και ασφαλή τρόπο την υλοποίηση νέων επιχειρηματικών εφαρμογών δια μέσω της χρήσης ιδιωτικού cloud computing.

Έχει διατελέσει πρόεδρος και CEO της Serena Software και της Compaq Computer Corporation και πρόεδρος και CEO  της WorldCom.

Ο Κάπελλας ισχυρίζεται πως κληρονόμησε την αποφασιστικότητα του πατέρα του, Έλληνα πολίτη, ο οποίος πολέμησε ενάντια στους Γερμανούς με τον Ελληνικό στρατό στην Ιταλία κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά το τέλος του πολέμου ο πατέρας του γνώρισε την Ιταλίδα Τζουλιέτ, παντρεύτηκαν και μετανάστευσαν στο Οχάιο.

«Ο πατέρας μου είχε μια απίστευτη ηθική εργασίας. Ήταν απίστευτα πιστός στην εταιρία.» τονίζει ο  Κάπελλας.

Από μικρός είχε ανεπτυγμένο το ενδιαφέρον για τους υπολογιστές. Μετά την αποφοίτηση του από το  Kent State University, γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγο του Marie Angelillo και ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1979.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Republic Steel και συνέχισε σε άλλες εταιρίες όπως Schlumberger, Benchmarking Partners, SAP και Oracle Corporation.

Ο Κάπελλας το 1998 μπήκε στην Compaq Computer Corporation και σύντομα ανήλθε στην ιεραρχία. Διετέλεσε πρόεδρος από το 1999 ως το 2001 και βοήθησε στην αναδόμηση των σχέσεων με την Microsoft. Μετά την συγχώνευση με την Hewlett-Packard παρέμεινε στην ηγεσία για να βοηθήσει στην μετάβαση. Δυσαρεστημένος που δεν είχε την υποστήριξη για να παραμείνει Πρόεδρος αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2002. Ένα μήνα αργότερα ανέλαβε την Προεδρεία της WorldCom και μετά από τη συγχώνευσή της το 2005 έφυγε.

Τον Δεκέμβριο 2006, ο  Capellas  έγινε CEO της Serena Software. Ακολούθησε το 2007 η First Data Corporation, την οποία εξαγόρασε η Kohlberg Kravis Roberts & Co.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ