Ο Έλληνας πρόεδρος των Σικάγο Μπέαρς
Σημαντικοί Έλληνες

Ο Έλληνας πρόεδρος των Σικάγο Μπέαρς

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Ted Phillips βρίσκεται στο τιμόνι των Chicago Bears και είναι μέλος του συλλόγου από το 1984. Είναι μόλις ο τέταρτος πρόεδρος στην 90χρονη ιστορία της ομάδας.

Πριν ασχοληθεί με τα διοικητικά των Μπέαρς, από το 1979 έως το 1983 δούλευε ως λογιστής στην εταιρία Ernst & Whinney, γνωστή πλέον ως Ernst & Young.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα των Bears  το 1983 και σταδιακά ανέβαινε στην ηγεσία.  Διευθυντής οικονομικών, υπεύθυνος για την διαχείριση των παικτών, αντιπρόεδρος λειτουργίας ήταν μερικές από τις θέσεις που του ανατέθηκαν. Οι υπεύθυνοι της ομάδας αναγνωρίζοντας τις ικανότητες του, τον Φεβρουάριο του 1999 του έδωσαν τα ηνία της αγαπημένης ομάδας του Σικάγο. Ακολούθησαν δραστικές αλλαγές, ο Ted έδωσε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες σε όλους του τομείς και προσπάθησε να φέρει σταθερότητα στην ομάδα.

Το 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να παγώσει τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των εισιτηρίων, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα παρέμεινε στις 10 πιο πολύτιμες ομάδες στο πρωτάθλημα NFL και το 2011 η αξία της ομάδας ανήλθε στα 1,09 δις δολάρια, φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις της αντίστοιχης λίστας του Forbes .

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Δημήτριος Αρβανίτης

    Ο παππούς του είναι από το χωριό μου Παραδείσια Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ