Πρωτοπόρος στην έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη
Σημαντικοί Έλληνες

Πρωτοπόρος στην έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη

Ο Δρ. Χριστόφορος Λογοθέτης είναι Πρόεδρος του τμήματος Ογκολογίας Ουροποιογεννητικού στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και διεθνώς αναγνωρισμένος για την έρευνά του στον καρκίνο του προστάτη.

Επίσης είναι Πρόεδρος της κλινικής έρευνας Roy M. and Phyllis Gough Huffington Clinical Research στην ουρολογική ογκολογία και διευθυντής του τμήματος Εφαρμοσμένης Έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη στο Anderson Cancer Center.

Είναι από τους πρώτους που δοκίμασαν χημικοθεραπευτικά την περίοδο που οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η χημειοθεραπεία είναι χρήσιμη μόνο σε προχωρημένο στάδιο του καρκίνου του προστάτη. Η έρευνα του προηγήθηκε της αποτελεσματικής ανάπτυξης της χημειοθεραπείας και διευρύνει τις τωρινές μοριακά στοχευμένες θεραπείες και τις ταξινομήσεις του καρκίνου.

Στόχος του είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα βοηθήσει την επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει τον τρόπο και τον χρόνο που πρέπει να χορηγούνται τα φάρμακα και οι θεραπείες έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο Λογοθέτης σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1974 πήρε το πτυχίο του στην Ιατρική. Ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στο νοσοκομείο Cook County στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έχει διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο Επιστημονικών Συμβούλων του NCI (Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου) και είναι μέλος της Εξωτερικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το πρόγραμμα του NCI με στόχο τον χαρακτηρισμό του γονιδιώματος του καρκίνου στον άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Kent Bragdon

    Hello. We would deeply appreciate meeting with you. I have stage 4 prostate cancer that has metastasized to my bones. I have heard and read many great things on you and your treatment. My PSA started at 165 and has gotten down to 12, but now is inching back up and is currently at a 26. I have done chemotherapy and hormone therapy. Please let me know if I could meet with you. Thank you!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ