Έγραφε για 8 χρόνια τις ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα
Σημαντικοί Έλληνες

Έγραφε για 8 χρόνια τις ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα

Ο Jon Favreau είναι ελληνικής καταγωγής πολιτικός επιστήμονας με εξειδίκευση στη συγγραφή πολιτικών λόγων. Για περισσότερα από 8 χρόνια έγραφε τις ομιλίες του Μπάρακ Ομπάμα. Μετά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο το 2013 ξεκίνησε την δική του εταιρεία με την επωνυμία Fenway Strategies.

Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1981 στο Ουίντσεστερ της Μασαχουσέτης. Η μητέρα του Λίλιαν είναι Ελληνίδα. Η πολιτική ήταν μέρος της ζωής του από πολύ μικρή ηλικία. Η προεκλογική εκστρατεία του ελληνικής καταγωγής Michael Dukakis το 1988 απασχόλησε έντονα την οικογένειά του και ιδιαίτερα τη μητέρα του. Το 1992, σε ηλικία 11 ετών έμενε μέχρι αργά ξύπνιος και παρακολουθούσε πολιτικά debate μαζί με τον πατέρα του.

Αποφοίτησε από το Catholic College of the Holy Cross με πτυχίο στην Πολιτική Επιστήμη.

Από το 2009 έως το 2013 ο Jon διετέλεσε Διευθυντής Συγγραφής Λόγων για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2005, όταν ο Ομπάμα εκλέχθηκε για πρώτη φορά Γερουσιαστής. Έγραφε επίσης τις ομιλίες του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2008. Είχε πάντα συμβολή σε κάθε μεγάλη ομιλία του τα τελευταία 8 χρόνια, γεγονός που έκανε τον Ομπάμα τον χαρακτηρίσει ως «mind reader».

Όταν ο Ομπάμα ανέλαβε την Προεδρία των ΗΠΑ το 2009, ο Favreau ορίστηκε Βοηθός του Προέδρου και Διευθυντής Συγγραφής Λόγων. Ήταν ο δεύτερος νεότερος επικεφαλής της ομάδας συγγραφής λόγων του Λευκού Οίκου, μετά τον James Fallows, με το μισθό του να αγγίζει τα 172.200 δολάρια το χρόνο.

Το περιοδικό TIME τον συμπεριέλαβε στη λίστα του με τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και το περιοδικό GQ στη λίστα με τους 50 πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Ουάσινγτον. Επίσης, μαζί με αρκετά μέλη από την ομάδα του Ομπάμα, βρέθηκε στη λίστα του περιοδικού People με τους Ομορφότερους Ανθρώπους στον κόσμο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ