Κορυφαίος καθηγητής χειρουργικής παγκοσμίως
Σημαντικοί Έλληνες

Κορυφαίος καθηγητής χειρουργικής παγκοσμίως

Ο Γιώργος Βέλμαχος είναι καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο αντικείμενο του παγκοσμίως. Επίσης, είναι επικεφαλής του Κέντρου Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη.

Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Καλαμάτα και της μητέρας του από την Κρήτη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με την απόκτηση του πτυχίου του, είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο Ιπποκράτειο και στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Στη συνέχεια, αποφάσισε να ταξιδέψει στη Ν. Αφρική, όπου και ειδικεύθηκε στους τραυματισμούς στο μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος στον κόσμο, το Baragwanath Hospitalin.

Έπειτα, βρέθηκε στην Αμερική, όπου συνέχισε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στο Λος Άντζελες. Για 10 χρόνια εργάστηκε στο Los Angeles County Hospital, ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Τραυμάτων των ΗΠΑ και παράλληλα ήταν καθηγητής στο University of Southern California.

Από το 2004 βρίσκεται στη Βοστώνη, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης.

Έχει εκδώσει πάνω από 200 άρθρα και 25 βιβλία (είτε εξ’ ολοκλήρου, είτε ως συμμετοχή σε συγκεκριμένα κεφάλαια).

Με μία νέα ομάδα, κάνει την προσπάθεια να «χτίσει» το Center for Early Trauma Research (Κέντρο Έρευνας για την Έγκαιρη Αντιμετώπιση Τραύματος), το οποίο επικεντρώνεται σε πρωτοποριακές μεθόδους για τη διαχείριση των ασθενών με τραύμα στην προ-νοσοκομειακή αλλά και στη μετα-νοσοκομειακή φάση.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Ποπη Καραδημα

    Ευτυχως που εφυγε απο την Ελλαδα και προοδευσε. Μπραβο του. Και εις ανωτερα.


  2. Rebecca A Robinson-Brown

    Dr. Velmahos saved my life after a perforation of my bowel in the middle of the night. His beside manners were phenomenal and spent time to discuss my challenges and my husband and I NEVER felt rushed. He is a kind man and the leader in his area of specialty “TRAUMA. I experienced a miracle the afternoon I arrived at MGH and was under the of Monica, RN and Dr. Velmahos. Monica was right there to help control my pain and Dr. Velmahos preformed the surgery and saved my life – without a Colonoscopy! NEVER hesitate to have him manage your care. He is the LEADER so need to worry.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ