Ο “βασιλιάς” των κτηματομεσιτικών
Σημαντικοί Έλληνες

Ο “βασιλιάς” των κτηματομεσιτικών

Ο Άγγελος Τσακόπουλος είναι επιχειρηματίας στον τομέα του real estate και έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια στις λίστες με τους πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής. Είναι ιδιοκτήτης της AKT Development στο Sacramento και η περιουσία του αγγίζει τα 650 εκατομμύρια δολάρια.

Γεννήθηκε στις Ρίζες Αρκαδίας  το 1936. Στην Αμερική έφτασε όταν ήταν 15 ετών και έμεινε με τους θείους του, οι οποίοι ζούσαν ήδη στην Καλιφόρνια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Όπως έχει δηλώσει  σε συνεντεύξεις του, στις ΗΠΑ πήγε με πενήντα σεντς και με τη βοήθεια της οικογένειας του αλλά και φίλων κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Το 1960 ξεκίνησε να ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά και κέρδισε την φήμη του γκουρού του real estate. Έκτοτε, κρατά σταθερά τα πρωτεία στις οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις της Καλιφόρνια, καθώς υπολογίζεται ότι έχει αξιοποιήσει περισσότερα από 400.000 στρέμματα γης,.

Το φιλανθρωπικό του έργο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, όπως και η βοήθεια που προσφέρει στην ελληνική κοινότητα της Αμερικής. Μαζί με την οικογένειά του, έχουν δωρίσει εκατομμύρια δολάρια στην Εκκλησία, ενώ η κόρη του Ελένη (η οποία είναι πετυχημένη διπλωμάτης και πρέσβης των ΗΠΑ) αλλά και ο γιος του Κυριάκος θεωρούνται ευεργέτες των πανεπιστημίων Georgetown και Columbia, αφού καθιέρωσαν με τις δωρεές τους την έδρα Ελληνικών Σπουδών. Η οικογένεια του έχει ιδρύσει και το Κέντρο Δυτικής Πολιτικής (Westem Policy Center).

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Ελισσάβετ Ευσταθιαδου

    Καλημέρα αγαπητέ κύριε Άγγελε Τσακοπουλος, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ΑΚΤ Development στο Σακραμέντο.!!!! Με λένε Ευσταθιαδου Ελισσάβετ. Είμαι Ελληνιδα. Μένω 30 χρόνια στην Ελλάδα. Έχω σπουδάσει Γαλλικα και Λογιστικά. Εκανα αιτηση στο ΟΗΕ ο αγαπημένος ν’ερθει στην Αθήνα. Τον λένε Dr. Ronnie, είναι από Σακραμέντο, στρατιωτικός, γιατρός, αποσταλμένος με το στρατοπεδο των ΗΠΑ στη Συρία. Η ΟΗΕ με ζητά να πληρώσω 1000 ευρώ για πιστοποιητικό διακοπών και για την ασφάλεια του. Επειδή είμαι 9 χρόνια άνεργη, αδύνατο να τα πληρώσω. Εδώ και 27 χρόνια με βασανίζουν,με σύγχρονες τεχνολογίες, με ελεκτρο μαγνιτηκα κύματα, προκαλοντς πόνο στο κεφαλή, στα πόδια,στα χέρια στην πλάτη. Επειδή η Αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο. ΖΗΤΏ ΘΕΡΜΑ ΑΓΑΠΗΤΈ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΎΡΙΕ ΆΓΓΕΛΕ ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΜΕ 1200ΣΥΡΩ,ΩΣΤΕ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ Ν’ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ. Ο λογάριασμος στην Τράπεζα Πειραιώς GR56017203 8000503805 9094021 ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ. Μ’ εκτίμηση Ευσταθιαδου Ελισ. 21.12 2021


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ