Γράφει τη δική του ιστορία στο αμερικανικό μπέιζμπολ
Έργα Ελλήνων

Γράφει τη δική του ιστορία στο αμερικανικό μπέιζμπολ

Ο Νικόλας Μαρκάκης είναι επαγγελματίας παίκτης μπέιζμπολ στην ομάδα των Atlanta Braves. Απο το 2006 έως το 2014 αγωνιζόταν για τους Baltimore Orioles, ενώ στην καρίερα του έχει κερδίσει δυο φορές το «Χρυσό Γάντι», το 2011 και το 2014.

Γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1983 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Είναι ελληνικής και γερμανικής καταγωγής. Ο πατέρας του είναι ο Διονύσης Μαρκάκης και μητέρα του η Mary Lou. Η οικογένεια το 1993 μετακόμισε στο Woodstock, ένας από τους λόγους της μετακόμισης ήταν το ταλέντο του Νίκου στο άθλημα. Από μικρός ήταν οπαδός των Boston Red Sox.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά. Μαζί με την σύζυγό του έχουν ξεκινήσει το Ίδρυμα Right Side Foundation. Το Ίδρυμα δημιουργήθηκε το 2009 για να βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη, είτε είναι με ειδικές ανάγκες, είτε μόνα, είτε άρρωστα σε όλη την επικράτεια του Μέριλαντ.

Έχει έντονο φιλανθρωπικό έργο, δωρίζει 75 χιλιάδες δολάρια ανά σεζόν για το ίδρυμα. Επίσης βοηθά στην καμπάνια “Going to Bat Against Breast Cancer” του Ιδρύματος για τον Καρκίνο του Προστάτη και στο Home Run Challenge.

Σπούδασε στο Young Harris College, όπου έπαιξε και για την κολεγιακή ομάδα Young Harris Mountain Lions. Ανακηρύχτηκε 2 φορές ως ο παίκτης της χρονιάς σε επίπεδο κολεγίων στην Τζώρτζια και του απενεμήθη το  Baseball America’s 2002 National JUCO Player of the Year.

Τον Αύγουστο του 2003 έπαιξε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μάλιστα κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Επίσης, έπαιξε με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα. Η Εθνική Ομάδα δημιουργήθηκε από τον Peter Αγγέλου, ιδιοκτήτη της ομάδας της Βαλτιμόρης. Οι παίκτες δεν χρειαζόταν να είναι κάτοικοι Ελλάδος, αρκούσε να ήταν Έλληνας έστω ο προπάππους τους. Το 2004 παίζει με τους Delmarva Shorebirds.

Το 2005 παίζει για τους Grederick Keys του Μέριλαντ και ψηφίζεται ως ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Βαλτιμόρη και συμμετέχει στο All-star Game της Καλιφόρνιας, στο οποίο ψηφίζεται Καλύτερος Παίκτης.

Στις 3 Απριλίου του 2006 έκανε το ντεμπούτο tου με τους Orioles.

Το 2009 υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας 6 ετών για $66.1 εκατομμύρια. Επίσης αποκτά την δική του φανέλα, η οποία γράφει: «Nick the Stick, Camden’s Finest». Το 2011 του απενεμήθη το Χρυσό Γάντι.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2014, ο Μαρκάκης υπέγραψε για 4 χρόνια με την ομάδα των Atlanta Braves, συμβόλαιο 44εκ. δολαρίων.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ