Εισήγαγε νέα μέθοδο διδασκαλίας Τάνγκο
Έργα Ελλήνων

Εισήγαγε νέα μέθοδο διδασκαλίας Τάνγκο

Ο Παύλος Μαυρομάτης είναι χορευτής και συγγραφέας, ενώ έγινε γνωστός διεθνώς με το όνομα Pablito Greco. Έχει χορέψει σε Ιταλία, στις Βαλκανικές χώρες, στην Ρωσία, στην Τουρκία, στην Βρετανία και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1982 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Από έφηβος αγαπούσε τις τέχνες και τον αθλητισμό και είχε αρκετές επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο στο μπάσκετ. Στα 14 του, γνώρισε τον «χορό του δρόμου» και στα 17 του έγινε ο νεότερος μουσικός παραγωγός της πόλης.

Το 2000 εισήχθη στη Γυμναστική Ακαδημία στο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του άρχισε να ασχολείται με τους Λατινοαμερικάνικους χορούς σάλας. Μετά από ένα μάθημα ταγκό, κατάλαβε πως τον είχε κερδίσει τελικά ο χορός.

Μετά από αρκετούς πειραματισμούς παρουσίασε την μέθοδο «Tangorthopedics», μια φυσική μέθοδο που μπορεί να καθοδηγεί από ερασιτέχνες έως και επαγγελματίες χορευτές τάνγκο, αποφεύγοντας τραυματισμούς. Είναι ο συγγραφέας αρκετών βιβλίων με θέμα τον χορό όπως  «Horografia», «Tangoem», «HAR», «The animals», «Numbers», «Tango Thessaloniki Trilogy».

Έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμιας εμβέλειας φεστιβάλ χορού και είναι γνωστός για τον μοναδικό του τρόπο να χορεύει. Είναι επίσης σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών μικρής διάρκειας όπως το “La Bruja”. Έχει τιμηθεί αρκετές φόρές από την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα για την προώθηση του χορευτικού τουρισμού και του τανγκό.

Το 2012 παντρεύτηκε με την αγαπημένη του Βίβιαν Κωνσταντάκου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ