Ο Ελληνοαυστριακός σχεδιαστής που κατέκτησε τα ντεφιλέ
Έργα Ελλήνων

Ο Ελληνοαυστριακός σχεδιαστής που κατέκτησε τα ντεφιλέ

Ο Μάριος Schwab είναι Ελληνοαυστριακός σχεδιαστής μόδας που κάνει θραύση με βάση το Λονδίνο. Μεταξύ των πελατισσών του είναι η Kylie Minogue, η Kate Moss, η Jessica Alba, η Demi Moore, Kristen Stewart και πολλές άλλες.

Η μητέρα του είναι Ελληνίδα, τοπογράφος και ο πατέρας του Αυστριακός. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με το μπαλέτο σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως βλέποντας τα μοντέλα, αλλά και επηρεασμένος από την δουλειά του πατέρα του, ο οποίος έφτιαχνε στηθόδεσμους, τελικά ασχολήθηκε με την μόδα.

«Για να μπεις στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας πρέπει να ντυθείς έξαλλα!» θυμάται.

Όταν ήταν μόλις 15 ετών, πήγε στην Αυστρία για να φοιτήσει στην πασίγνωστη σχολή Annahof Schule και μάλιστα ήταν ο μοναδικός άνδρας που φοιτούσε. Για 4 χρόνια μελετούσε διάφορες τεχνικές ραψίματος. Στη συνέχεια, βρέθηκε στο Esmod fashion school, από όπου και αποφοίτησε με έπαινο και το βραβείο του καλύτερου μαθητή. Το 2003 μετακόμισε στο Λονδίνο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη γυναικεία ένδυση στο Central Saint Martins.

Το 2005 ξεκίνησε τη δική του εταιρεία και έκανε το ντεμπούτο του στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου το Σεπτέμβριο του 2006. Το 2006 κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου σχεδιαστή στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας το 2006.

Τον Οκτώβριο του 2008 εμφανίστηκε στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας.

Κερδίζοντας τις γυναίκες ανά τον κόσμο με τα αέρινα ρούχα του αλλά και τα υπέροχα δερμάτινα σανδάλια αρχαιοελληνικού στυλ, ξεκίνησε μια νέα γραμμή εσωρούχων για το γνωστό διαδικτυακό κατάστημα. Η κολεξιόν με το όνομα “Kallisti”, είναι η πρώτη σειρά εσωρούχων που δημιούργησε.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ