Ο καλύτερος διπλωμάτης της χρονιάς είναι Έλληνας
Έργα Ελλήνων

Ο καλύτερος διπλωμάτης της χρονιάς είναι Έλληνας

Το βραβείο του «Kαλύτερου διπλωμάτη σε θέματα τύπου» απονεμήθηκε στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Σπύρο Διαμαντή.

Πρόκειται για μια μοναδική διάκριση που έχει θεσμοθετήσει το κορυφαίο σε διπλωματικά θέματα βρετανικό περιοδικό Diplomat. Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, παρόντες ήταν σχεδόν όλοι οι ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν στη βρετανική πρωτεύουσα, εκπρόσωποι του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Η ανάδειξη έγινε μετά από ψηφοφορία, ενώ υποψήφιοι ήταν συνολικά πάνω από 100 διπλωμάτες που υπηρετούν τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Έτυχαν διάκρισης 10 διπλωμάτες σε αντίστοιχες κατηγορίες.

Μεταξύ των βραβευθέντων περιλαμβάνεται το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο «Διακεκριμένης Συνεισφοράς στη Διπλωματία στο Λονδίνο 2013», για την άψογη φιλοξενία των πολυάριθμων αρχηγών κρατών και επισήμων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Βραβεύθηκαν επίσης οι καλύτεροι διπλωμάτες από την Αφρική, την Ασία, την Ευρασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και ο καλύτερος «νέος διπλωμάτης για το 2013».

Την τελετή παρουσίασε ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον σερ Κρίστοφερ Μέγερ.

Κατά την απονομή του Βραβείου «2013 Outstanding Contribution To The Press Corps» στον κ. Διαμαντή, ο κ. Μέγερ τόνισε ότι προσέφερε εξαιρετική υπηρεσία στη χώρα του, σε μία πραγματικά πολύ δύσκολη συγκυρία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ