Η κόρη του θρυλικού Κότζακ

Μεγαλώσατε στην τυπική όπως λέμε ελληνική οικογένεια, με όλες τις παραδόσεις και τις μυρωδιές της ελληνικής κουζίνας;

Μεγάλωσα σε μια μεγάλη Ελληνική οικογένεια και πιστέψτε με δεν υπήρχε τίποτε το τυπικό σε αυτήν! Η μητέρα μου δεν είναι ελληνίδα, είναι Σκανδιναβή, αλλά επειδή αγαπούσε τον πατέρα μου πολύ και ήθελε να γίνει αποδεκτή στην οικογένεια, έμαθε να μιλάει ελληνικά και επίσης πώς να μαγειρεύει ελληνικές συνταγές σαν κανονικός σεφ! Όσον αφορά τις παραδόσεις, βαπτιστήκαμε ως Έλληνες Ορθόδοξοι και όλη η οικογένεια ήταν πάντα μαζί σχεδόν κάθε μέρα. Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του πατέρα μου ήταν μια τεράστια τραγωδία, ο πατέρας μου και η μητέρα μου πάντα είχαν ως προτεραιότητα να δώσουν σε μένα και τον αδερφό μου Χρήστο, την καλύτερη παιδική ηλικία που θα ευχόταν κανείς.

Μιλάτε Ελληνικά;

Μαθαίνω, σιγά σιγά αλλά σταθερά!

Έχετε κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία;

Κάθε λεπτό που είχα την δυνατότητα να περάσω με τον πατέρα μου ήταν πολύτιμο. Οι αγαπημένες μου αναμνήσεις είναι όταν πηγαίναμε στο θέατρο να παρακολουθήσουμε το «Φάντασμα της Όπερας» με τους γονείς μου, ήταν το αγαπημένο μου σόου, όπως επίσης και του αδερφού μου. Το παρακολουθήσαμε πάνω από 15 φορές!

Τι θυμάστε περισσότερο από τον πατέρα σας;

Το υπέροχο χαμόγελό του. Όταν έμπαινε στο δωμάτιο, είχε πάντα σχηματισμένο ένα χαμόγελο που αμέσως φώτιζε όλο το σπίτι!

Έχετε επισκεφθεί ποτέ τον τόπο καταγωγής του πατέρα σας;

Ο πατέρας μου κατάγεται από τον Γέρακα, ένα χωριό της Πελοποννήσου. Μάλιστα, θα το επισκεφτώ για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη!

Σε ποια ηλικία συνειδητοποιήσατε ότι το τραγούδι ήταν αυτό που θα ακολουθούσατε;

Στην κυριολεξία τραγουδούσα πριν καν μιλήσω!

Πως ξεκίνησε η καριέρα σας;

Ήμουν στο Λος Άντζελες όταν ήμουν ακόμα στην εφηβεία, μελετούσα και έκανα κάποιες ανεξάρτητες ταινίες, αλλά η καριέρα μου ουσιαστικά ξεκίνησε μόλις πριν 3 χρόνια, όταν και μετακόμισα πίσω στο Λος Άντζελες. Ξεκίνησα να παίζω σε μικρά μέρη όπως το «Whisky a Go Go», τραγουδούσα σε ένα πιο ποπ, ροκ ύφος. Και ήταν απαίσιο. Δεν αισθανόμουν τότε ότι μπορούσα να ταιριάξω κάπου.  Είχα μία αίσθηση ότι έπρεπε να ακολουθήσω μια διαφορετική μουσική κατεύθυνση. Ένας οικογενειακός φίλος με προσέγγισε για να συμμετέχω σε ένα καμπαρέ σόου, όπου θα τραγουδούσα κλασικά τραγούδια της τζαζ. Ειλικρινά το έκανα για την πλάκα μου, χωρίς να σκεφθώ ότι θα ήταν το μονοπάτι που θα ακολουθούσα στην καριέρα μου… Σκεφτόμουν μόνο ότι αγαπούσα να τραγουδώ κομμάτια του Φρανκ Σινάτρα, αλλά στη συνέχεια ερωτεύτηκα παράφορα το καμπαρέ. Μου άρεσε η αμεσότητα, η αισθαντικότητα, το ότι είχα την δυνατότητα να βρεθώ κοντά με το κοινό. Υπήρχε κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν έπαιρνα από την ροκ και ποπ μουσική. Το ένα σόου, έγινε δύο, μετά τρία και έτσι ξεκίνησα περιοδεία και τώρα ολοκλήρωσα το πρώτο μου τζαζ άλμπουμ. Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια!

Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε την εμφάνιση σας στο X Factor, πως αποφασίσατε να λάβετε μέρος;

Δεν το πήρα απόφαση! Δεν είχα προετοιμαστεί καθόλου, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, για να βγω στην τηλεόραση! Νόμιζα ότι θα πήγαινα εκεί και απλά θα χαιρετούσα τους παραγωγούς. Βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη για ένα σόου, και δεν γνώριζα ότι λίγο πριν την πρόβα μου θα εμφανιζόμουν στο ελληνικό X Factor. Ήταν μια όμορφη εμπειρία όμως, οι άνθρωποι ήταν πολλοί ευγενικοί. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόσο αγχωτικό θα ήταν για τους διαγωνιζόμενους, αφού εγώ που δεν διαγωνιζόμουν δεν μπορούσα να σταματήσω να τρέμω!

Δεν μπορώ να αντισταθώ και θα σας ρωτήσω για τον Eric Dane, τον Dr Mac Steamy όπως έγινε γνωστός στο Grey’s Anatomy, πως νιώθετε που συνεργαστήκατε μαζί του στο τελευταίο σας βίντεο κλιπ;

Είναι ακαταμάχητος, δεν είναι; Λατρεύω τον Έρικ, είναι ένας απόλυτος άγγελος. Ακούς ιστορίες για τους αστέρες του Χόλιγουντ, ότι είναι ντίβες και πολύ δύσκολοι στις συνεργασίες τους. Ο Έρικ είναι στο άλλο άκρο! Είναι ο πιο αυθεντικός, γλυκός άνθρωπος, για να μην αναφέρω το πόσο ακαταμάχητα γοητευτικός είναι! Τελειώσαμε τα γυρίσματα μέσα σε 24 ώρες και ήταν ομαδικός παίκτης.

Το τραγούδι σας “Perfect Man” έκανε μεγάλη επιτυχία. Ποια είναι τα στοιχεία που αναζητάτε σε έναν άνδρα;

Δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία που ψάχνω, νομίζω είναι περισσότερο μια διαίσθηση. Όμως ένας άνδρας πρέπει να αγαπά τα σκυλιά, τους Μπιτλς, τις ταινίες της Disney αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι μεταξύ μας!

Μήπως πρέπει να είναι και Έλληνας;

Για να πω την αλήθεια, ο φίλος μου είναι Έλληνας, και το γεγονός ότι είναι ψηλός, μελαχρινός και κούκλος με σέξι προφορά σίγουρα δεν βλάπτει!

Σχεδιάζετε κάποιες εμφανίσεις στην Ελλάδα;

Ναι, θα σας κρατώ ενήμερους για τις τελικές ημερομηνίες!

Παρακολουθείτε τις εξελίξεις για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

Ναι και μου ραγίζει την καρδιά. Στέλνω όλη μου την αγάπη και τις προσευχές μου σε όλους του Έλληνες αδερφούς και αδερφές, πιστεύω πως τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα.

Τι σημαίνει η Ελλάδα για εσάς;

Ενότητα, οικογένεια, δύναμη, πάθος και φυσικά Μπακλαβάς!

Αν θα μπορούσατε να κάνετε μια ερώτηση στους Έλληνες, ποια θα ήταν;

Πως μπορώ ποτέ να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και την υποστήριξή σας;

Έργα Ελλήνων

Η κόρη του θρυλικού Κότζακ

Η Αριάνα Σαβάλας είναι τραγουδίστρια της τζαζ, συνθέτης τραγουδιών και ηθοποιός. Είναι η κόρη του γνωστού και βραβευμένου ηθοποιού Τέλλυ Σαβάλας και της Τζούλι. Η καταγωγή του πατέρα της είναι από τον Γέρακα Λακωνίας.

Η Αριάνα βαπτίστηκε όπως και ο αδερφός της Χρήστος  στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Δυστυχώς όμως έχασε τον πατέρα της, γνωστό σε όλον τον κόσμο από τον ρόλο του ως Κότζακ, σε ηλικία μόλις 7 ετών.

«Ο πατέρας μου μας μιλούσε αγγλικά αλλά η μητέρα μου έμαθε άπταιστα ελληνικά από τον έρωτά της γι’ αυτόν» έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.

Ως έφηβη, η Αριάνα παράλληλα με το σχολείο έκανε περιοδείες ως ποπ τραγουδίστρια στην Ευρώπη. Ενώ λοιπόν ταξίδευε, μελετούσε για την Royal Academy of Dramatic Art στο Λονδίνο. Με την επιστροφή της στην Αμερική πήρε μέρος σε σειρές και ταινίες. Έχει εμφανιστεί στην πολύ δημοφιλή σειρά Criminal Minds.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα με θλίβει όπως είναι σήμερα. «Νιώθω για την Ελλάδα σαν να υπέφερε κάποιος φίλος ή συγγενής μου. Κι όταν κάποιος που αγαπάς πονά, τότε κι εσύ και όλοι γύρω σου υποφέρουν μαζί του».

Το 2010 έκανε την εμφάνιση της στο X Factor Ελλάδας, όπως δήλωσε ή ίδια, όχι για να μπει στους τελικούς συμμετέχοντες αλλά για να γνωρίσει την κριτική επιτροπή, άλλωστε την ίδια περίοδο ηχογραφούσε το πρώτο της άλμπουμ στην Αμερική.

Το 2012 βγαίνει το άλμπουμ της «Perfect Man», το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία. Στο βιντεοκλίπ μάλιστα πρωταγωνιστεί ο γοητευτικός ηθοποιός Eric Dane, γνωστός από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά “Grey’s Anatomy”.

Έχει εμφανιστεί στα πιο γνωστά σημεία όπως το Herb Alpert’s Vibrato του Μπέβερλι Χιλς, στα Friar’s Club, Birdland jazz club, Metropolitan Room και Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης και στο Frank Sinatra Celebrity Invitational του Παλμ Σπρινγκς.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. DEMETRES SOCRATOUS

    prepei na imaste yperifanoi gia autous tous simantikous ellines .timoun ton ellinismo se oli tin ifilio


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ