Είμαι 100% Έλληνας!
Έργα Ελλήνων

Είμαι 100% Έλληνας!

Ο Τζέισον Μαντζούκας είναι ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας. Έγινε περισσότερο γνωστός μέσα από τον ρόλο του στο πλευρό του Sacha Baron Cohen στην ταινία «Ο Δικτάτορας» και στην κωμική τηλεοπτική σειρά The League.

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1972 στην Μασαχουσέτη και είναι ελληνικής καταγωγής. Φοίτησε στο Middlebury College και συμμετείχε σε ομάδες αυτοσχεδιασμού, μετά τις σπουδές του ο Τζέισον μελέτησε μουσική και ταξίδεψε στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια συνδυάζοντας περιοχές όπως Μέση Ανατολή και Αφρική με τις μουσικές αναζητήσεις του. Το 1998 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και ξεκινά να εργάζεται ως κωμικός στο Upright Citizens Brigade Theater και να διδάσκει παράλληλα.

Έχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως «Baby Mama», «I Hate Valentine’s Day», «Enlightened» και «The Dictator. Στον Δικτάτορα, που ήταν από τις κινηματογραφικές επιτυχίες του 2012, υποδύεται τον «Ναδάλ», έναν επιστήµονα υπεύθυνο του προγράµµατος κατασκευής πυρηνικών όπλων της χώρας που κυβερνά ο τρελός δικτάτορας Αλαντίν, που υποδύεται ο Σάσα Μπαρόν Κοέν.

Έχει κάνει αρκετές guest εμφανίσεις σε κωμικές σειρές όπως «The Life & Times of Tim», «Parks and Recreation», «Enlightened» και «Modern Family».

Οι χαρακτήρες που υποδύεται είναι πολύ συχνά από την Μέση Ανατολή, λόγω των χαρακτηριστικών του. Μιλώντας σε συνέντευξη του για την προφορά του στις ταινίες και συγκεκριμένα στον Δικτάτορα δήλωσε: «Ως ηθοποιός που δουλεύει στο Χόλιγουντ, με καλούν πολύ συχνά να υποδυθώ οποιονδήποτε ελαφρώς σκουρόχρωμο βασικά! Η προφορά μου είναι λιγάκι Μεσο-ανατολική, είμαι Έλληνας όποτε υπάρχει και κατιτίς από τον παππού μου σε αυτή την προφορά!»

Το 2006 το περιοδικό Time Out New York ανακήρυξε τον Μαντζούκα μαζί με τον Ed Herbstman, που υποδύονταν τους «The Mantzoukas Brothers», ως το καλύτερο δίδυμο αυτοσχεδιασμού!

Είναι επίσης ο παραγωγός και σεναριογράφος της σειράς «Childrens Hospital».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ