Διαφημίζει την Ελλάδα μέσα από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του
Έργα Ελλήνων

Διαφημίζει την Ελλάδα μέσα από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του

Αν και Ελληνας τρίτης γενιάς, ο Ματ Μπάρετ είναι ο άνθρωπος που έχει επιμεληθεί την ιστοσελίδα www.greecetravel.com,  έναν από τους πληρέστερους αγγλόφωνους διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ελλάδα, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα των προγόνων του.

Το «Matt Barret’s travel guides», διαθέτει πλήθος πληροφοριών για την Ελλάδα, ταξιδιωτικούς προορισμούς, φαγητό, ξενοδοχεία, μουσεία, συνοδευόμενες από πολλά βίντεο και φωτογραφίες. Το 99% των πληροφοριών που περιέχονται στους οδηγούς του, γράφονται από τον ίδιο, ενώ δεν παραλείπει να προτρέπει διαρκώς για επίσκεψη στην Ελλάδα και να ζητά από τους ταξιδιώτες να του στέλνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις απορίες τους για τη χώρα μας.

Ο Ματ Μπάρετ είναι παντρεμένος με Ελληνο-αμερικανίδα, στην Ελλάδα ήρθε σε ηλικία 9 χρόνων το 1963, όταν ο πατέρας του διορίστηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έμειναν στη χώρα μόνο για ένα έτος αρχικά, αλλά επέστρεψαν το 1968 και παρέμειναν στην Ελλάδα μέχρι το 1974.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έβγαλε ποτέ τη γενέτειρα των γονιών του από την καρδιά του και την επισκέπτεται ανελλιπώς τα καλοκαίρια. Πλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις του για την ελληνική επικράτεια, ενώ η μεγαλύτερη αγάπη του είναι η Λέσβος.

Όπως δηλώνει ο ίδιος στον Εθνικό Κήρυκα, παλαιότερα, διέθετε έως και πέντε ώρες ημερησίως για να απαντά σε όσους του απηύθυναν μέσω διαδικτύου ερωτήσεις για την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια όμως ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί δραστικά και δεν ξεπερνά τα είκοσι λεπτά, καθώς η πιο συχνή ερώτηση που δέχεται, αφορά το αν η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα για να την επισκεφθεί κανείς. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, δημιούργησε ξεχωριστή ιστοσελίδα στη διεύθυνση. www.athensguide.com/about-athens.htm.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ